Régen várt újítást vezet be az építőipari digitalizáció sikercége

forrás: Prím Online, 2022. március 18. 17:26

Az építőipar fejlődését számos tényező, az energiaárak drasztikus emelkedése, az alapanyagok drágulása, munkaerőhiány, technológiai elmaradottság hátráltatja, az igazán nagy veszélyt azonban valami más jelenti az ágazatban: a kommunikációs káosz. Ha a projektek résztvevői nem tudnak szót érteni egymással, ha a fontos információk beragadnak, borulhat minden. 

Az építőipari folyamatok teljeskörű digitalizációja megoldást kínál a felsorolt problémákra, de számos felhasználónak gondot okozhat, hogy az általa használt eszközökön állandóan váltogatnia kell a munkáját támogató alkalmazások, felületek között. A kilépés, belépés, kódolás, adatkezelés rengeteg időt, energiát emészt fel, ráadásul sokszor komoly számítástechnikai tudást, külső segítséget igényel. Ezt a problémát orvosolja Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártó cége, a PlanRadar újítása, a PlanRadar Connect.

 

Az üzleti szféra és az IT szektor számára kifejlesztett integrációs, automatizálási megoldások vezető szakértője, a Workato által támogatott PlanRadar Connect bonyolult kódolás nélkül teszi lehetővé az ügyfelek által használt alkalmazások szinkronizálását, biztosítja a különböző technológiai megoldások zökkenőmentes összekapcsolását. Az újításnak köszönhetően a PlanRadar felhasználói felgyorsíthatják a munkafolyamatokat, az adatkezelést, az információk továbbadását. Időt és pénzt nyernek. 

 

„Az építőipar dinamikusan fejlődik a digitális korszakban, a munkafolyamatok hatékony automatizálása kulcsfontosságúvá vált a projektek megvalósításában, az üzleti teljesítmény javításában. Ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a PlanRadar Connectet. A célunk az volt, hogy erősítsük az átjárhatóságot, elhárítva a több technológiai rendszer összekapcsolását, együttes használatát hátráltató akadályokat, megelőzzük a fölösleges többletmunkát, megkönnyítsük az adatok feldolgozását. Annak köszönhetően, hogy egyszerű módot teremtünk a meglévő technológiák összekapcsolódásra, a vállalatok okosabban dolgozhatnak és sokkal pontosabban kezelhetik a rendelkezésükre álló adatokat. Meggyőződésünk, hogy az építőipar egészének törekednie kellene az ehhez hasonló, integrált megoldások minél szélesebb körű alkalmazására” – mondta Ibrahim Imam, a PlanRadar társalapítója és társ-vezérigazgatója. 

 

A PlanRadar Connect új funkciói a szoftver meglévő API-ját egészítik ki, így gyorsabbá és könnyebbé válik az integráció több mint 200 népszerű, az építőiparban is széles körben használt alkalmazással, például az Outlook, a Dropbox, a Jira, az SAP és a Microsoft Dynamics rendszerekkel. Az API az angol „application programming interface” kifejezés rövidítése, ami magyarul „alkalmazásprogramozási felületet” jelent. Az API-k a fejlesztők munkáját úgy könnyítik meg, hogy hozzáférést biztosítanak egy adott szoftver vagy hardver utasításkészletéhez. A felhasználók számára pedig azt az előnyt biztosítják, hogy nem kell „ugrálniuk” a használni kívánt alkalmazások között, egy felületen tudnak elérni, kezelni mindent.

 

Az építőiparban egyre nagyobb szerepet kap a technológiai integráció és a szigetmegoldások kiváltása. A bécsi székhelyű, Magyarországon is ismert PlanRadar az újítás bevezetésével újabb fontos lépést tett a digitalizáció felgyorsítására, a munkafolyamatok hatékonyságának javítására, a projektek megvalósítását fenyegető kommunikációs káosz felszámolására.