Az Oracle leegyszerűsíti az adatkezelést

forrás: Prím Online, 2022. március 19. 17:46

Az Oracle bejelentette a Multiple-VM Autonomous Database elérhetőségét az Oracle Exadata Cloud@Customer rendszeren. A Multiple-VM Autonomous Database lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy nagy rendelkezésre állású és biztonságosan külön kezelt autonóm adatbázis-példányokat hozzanak létre és futtassanak olyan Exadata Cloud@Customer rendszereken, amelyeken nem autonóm Oracle-adatbázisok is futnak. 

Az infrastruktúra jobb kihasználása révén ez csökkenti az ügyfelek költségeit, és megkönnyíti az Autonomous Database bevezetését. A Multiple-VM Autonomous Database funkció a meglévő Exadata Cloud@Customer ügyfelek számára ingyenesen elérhető egy „over-the-air” frissítésen keresztül. 

 

A Multiple-VM Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer segítségével a szervezetek teljes mértékben elkülöníthető autonóm adatbázis-környezeteket hozhatnak létre a fejlesztői tesztelés, a staging és az éles rendszerek számára, amelyek különböző hozzáférési szabályokat, kvótákat és rendelkezésre állási szabályzást alkalmaznak a szervezet követelményeinek teljesítése érdekében. Az alkalmazásfejlesztők azonnal hozzáférhetnek egy önkiszolgáló adatbázis alkalmazás fejlesztési platformhoz, amely kulcsfontosságú képességeket biztosít, miközben minden modern adattípust, munkaterhelést és fejlesztési stílust támogat. Emellett a Multiple-VM Autonomous Database segít a fejlesztők termelékenységének javításában azáltal, hogy egy olyan privát adatbázis as-a-service környezetet hoz létre automatikus hangolási, skálázási és menedzsment képességekkel, amely csökkenti az adatvezérelt alkalmazások fejlesztéséhez szükséges időt és erőfeszítéseket.

 

„Az a cél, hogy drámaian leegyszerűsítsük az adatkezelést minden adatvezérelt alkalmazás számára, függetlenül a komplexitástól, a nagyságrendtől, a kritikusságtól vagy az érzékenységtől" – mondta Juan Loaiza, az Oracle Mission Critical Database Technologies ügyvezető alelnöke. „Azáltal, hogy az Autonomous Database ugyanazon az Exadata Cloud@Customer infrastruktúrán fut, mint a nem autonóm adatbázisok, az ügyfelek könnyen telepíthetnek új autonóm adatbázisokat, és a meglévő adatbázisokat frissíthetik Autonomous Database-re, amikor készen állnak rá." 

 

„Az Exadata Cloud@Customer VM-eken futó autonóm adatbázis nagy nyereség a fejlesztők számára" – mondta Holger Mueller, a Constellation Research vezető elemzője és alelnöke. „VM-klasztereket alakíthatnak ki önkiszolgáló fejlesztői teszt-, staging- és termelési környezetekhez, megfelelő SLA-kkal, kvóta, teljesítmény és hozzáférési jellemzőkkel. Ez a képesség sokkal gyorsabb haladást tesz lehetővé a fejlesztők számára az automatikus rendelkezésre bocsátással, automatikus hangolással és automatikus patch-eléssel, valamint azzal, hogy az Autonomous Database minden modern adattípust, munkaterhelést és fejlesztési stílust együttesen, konvergensen támogat."

 

„Az Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer már legalább két generációval megelőzte az AWS, a Google és az Azure hibrid felhőajánlatait" – mondta Ron Westfall, a Futurum vezető elemzője és kutatási igazgatója. „Most azzal a képességgel, hogy egyetlen Exadata Cloud@Customer-en több ezer autonóm adatbázist futtathatunk VM-ekben, a szervezetek kihasználhatják az automatikus finom önskálázást, így mindig csak az aktuális tényleges CPU-igényért fizetnek, ahelyett, hogy állandó összeget fizetnének a CPU csúcshasználatért, mint szinte minden más hibrid felhőben a piacon. És figyelembe véve, hogy a Snowflake-nek nincs is hibrid felhőajánlata, ők most még inkább lemaradtak."

 

Az ügyfelek világszerte már ma hozzáférhetnek a Multiple-VM Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer szolgáltatáshoz az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) konzolon és API-kon keresztül. A szolgáltatás az Oracle nyilvános felhőjével megegyező élményt nyújt, de az ügyfél adatelhelyezési- és biztonsági követelményeinek kielégítése érdekében helyben, az ügyfél adatközpontjában fut.