Rekord mennyiségű öntvényt állít elő a Busch-Hungária

forrás: Prím Online, 2022. április 13. 19:58

Több mint 43 ezer tonna nehézgépjármű-alkatrész előállításával működésének legsikeresebb évét zárta tavaly a győri Busch-Hungária. Magyarország legnagyobb vasöntödéje húsz százalékkal emelte termelési volumenét 2021-ben, jelentős műszaki beruházásai révén ma már óránként több mint 20 tonna hulladékvas beolvasztására és újrafelhasználására képes. A 360 dolgozót foglalkoztató vállalat pénzügyi értelemben is erős évet tudhat maga mögött, árbevétele tavaly csaknem 66,5 millió euró volt. 

Az európai vasöntészeti piacon is kiemelkedő eredményt a Busch-Hungária intenzív technológiai fejlesztésekkel alapozta meg. „Lezártunk egy ötéves innovációs periódust, melynek keretében közel 19 millió euró értékben hajtottunk végre beruházásokat. Ennek eredményeként a tavalyi év végén 25 százalékkal növeltük az olvasztási kapacitásunkat, ami azt jelenti, hogy a feldolgozható alapanyag mennyisége másfélszeresére nőtt 2017-hez képest. Ezzel párhuzamosan iparági viszonylatban is kimagasló szintre, 80 százalék fölé emeltük az üzem kihasználtságát, valamint maximalizáltuk a műszaki rendelkezésre állást”  – fejtette ki Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezető igazgatója.

 

 

A győri vállalat több mint 43 ezer tonna magas minőségű öntvényt állított elő tavaly, ami öt év távlatában 51 százalékos növekedést jelent. A Busch-Hungária a piaci igények változásait rugalmasan kezelte, így üzletileg is jelentős sikert ért el, árbevétele 2021-ben közel 66,5 millió euró volt, ami 53 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A győri öntöde fejlesztése ezzel korántsem ért véget, a cég a következő években is folytatja kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházásait, illetve a munkakörülmények javítása és a fenntarthatóbb működés érdekében folyamatosan korszerűsíti üzemi területét és irodaépületeit.  

 

 

„Mérföldkőhöz értünk a szempontból is, hogy vállalatunk 15 éve csatlakozott a németországi BPW Csoporthoz, és ezzel nagy lépést tettünk a mai sikereinkhez vezető úton – tette hozzá Hegymegi Dávid. A Busch-Hungária megerősítette a járműipar élvonalához fűződő kapcsolatait, és az öntészet győri hagyományainak megőrzése mellett számos innovációval európai szinten is kivívtuk a szakma elismerését. Az előttünk álló években nemzetközi pozíciónk erősítésén dolgozunk, hogy az európai vasöntészet meghatározó szereplőjévé válhassunk.”