Az ABB támogatja a Shell globális EV-töltési törekvéseit

forrás: Prím Online, 2022. május 9. 12:43

Az ABB E-mobility és a Shell magasabb szintre emelik együttműködésüket, hogy az elektromos járművek vezetőinek millióit, világszerte rugalmas és minőségi töltési megoldásokkal lássák el.

 

•  Az ABB E-mobility és a Shell új globális keretmegállapodást (GFA) írt alá a töltési megoldások teljes portfóliójának szállítására.

•  A GFA a két vállalat között hosszú távú partnerséget hoz létre, melynek keretében az ABB E-mobility globális töltőhálózat létrehozásához nyújt támogatást a Shellnek.

•  Az ABB által szállított töltési megoldások között megtalálható lesz a Terra 360, az elektromos járművek piacán jelenleg fellelhető leggyorsabb töltőberendezés.

 

Az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának piacvezetőjeként, az ABB E-mobility és a Shell új globális keretmegállapodást írt alá az AC és a DC töltőállomások teljes körű portfóliójának szállítására. A portfólió az otthoni-, munkahelyi-, illetve kiskereskedelmi- felhasználású AC fali doboztól a Terra 360-ig terjed – ez utóbbi ideális megoldást jelent az üzemanyagtöltő állomások, a városi töltőállomások, a kiskereskedelmi létesítmények parkolói, valamint a flottaalkalmazások számára is.

 

 

Az ABB E-mobility és a Shell együttműködése az elektromos járművek elfogadottságának további javulása előtt álló kihívások közül kettőt is segít leküzdeni. Az egyik ilyen kihívás a töltő infrastruktúra rendelkezésre állása. A Shell globális terveiben 2025-ig több mint 500.000, 2030-ig 2.500.000 töltőpont üzemeltetése szerepel lakóépületekben, kereskedelmi létesítményekben, illetve Shell benzinkutakon. A másik kihívás a töltés sebessége, melyre az ABB töltőállomási portfóliója, azon belül is a cég Terra 360 típusú töltőberendezése kínál megoldást.

 

Az ABB E-mobility és a Shell új globális keretmegállapodást írt alá az AC és a DC töltőállomások teljes körű portfóliójának szállítására.

 

Frank Mühlon, az ABB E-mobility divíziójának vezérigazgatója így nyilatkozott erről: Az ABB és a Shell egyaránt képviselteti magát az ABB FIA Formula E világbajnokságon, így mindkét cég újításai az e-mobilitás fejlődését szolgálják. 2019 óta dolgozunk együtt a nyilvánosan hozzáférhető töltőinfrastruktúra kiépítésén, és legújabb megállapodásunk most még magasabb szintre emeli ezt az együttműködést.”

 

„Örömmel támogatjuk a Shellt a globális töltőhálózat létrehozására irányuló célkitűzésének megvalósításában. Bizton állíthatom, hogy a Shell a rendelkezésére bocsátott teljes portfólióból minden esetben a töltési igénynek leginkább megfelelő megoldást fogja választani, hogy az emberek – bárhol éljenek is a világban – minél nagyobb számban vehessék igénybe ezt a szolgáltatást.”

 

 

Az ABB az elektromos járművek töltését biztosító megoldások globális piacvezetőjeként, valamint a világ legnagyobb elektromos járműalkatrész gyártóinak és országos EV-töltő hálózatüzemeltetőinek választott partnereként 680.000-t is meghaladó számban értékesített EV töltőberendezést a világ több mint 85 országában: több mint 30.000 DC gyorstöltőt és 650.000 AC töltőberendezést, a Chargedot-on keresztül eladott berendezéseket is ideértve.

 

Az ABB a teljesen elektromos meghajtású együléses versenyautók egyik nemzetközi versenysorozatának, az ABB FIA Formula E világbajnokságnak a névadó partnere. Technológiájával az ABB szerte a világon támogatja ezeket a városi útvonalakon megrendezett versenyeket, és a 9. évadtól a verseny hivatalos töltőinfrastruktúra-beszállítója is lesz.