Miért jó egy használt monitor irodai felhasználásra?

forrás: Prím Online, 2022. május 13. 16:02

Egy használt monitor irodai felhasználásra kiválóan alkalmas. Olyan készülékekről van szó, melyek költséghatékony megoldást jelentenek pl. KKV-k számára vagy egyéni vállalkozóknak. Kiválóan alkalmasak hosszú távú felhasználásra. Nézzik is meg, hogy miért!

Egy használt monitor irodai felhasználásra készült?

 

Nézd meg a PC Arénánál a használt monitorokat, és látni fogod, hogy igen, erre készültek. Az ilyen informatikai eszközök rendszerint nagyvállalatoktól érkeznek, hogy aztán másodvirágzásukat éljék.

 

 

A nagyobb cégek olyan számítógépeket és perifériákat is leselejteznek, melyek az amortizációs szabályok miatt nulla értékkel bírnak, mégis tökéletesen működnek. Ezeket újítják fel, majd értékesítik a valós értékük töredékéért. Így juthatunk hozzá olyan kiváló informatikai eszközökhöz nagyon kedvező áron, amiket újonnan lehet, hogy meg sem tudnánk vásárolni. És ha valamik, hát ezek garantáltan jól bírják az irodai felhasználást!

 

Megkímélt állapotú használt monitorok

 

Ha megnézzük, hogy hol sérülhetnek jobban a számítógépek és azok különböző perifériái, akkor a lista végén lesz az iroda. Otthoni környezetben természetes, hogy olyan behatások is érhetik őket, melyekkel egy munkahelyen nem találkozunk. Teljesen más a veszélyforrások mennyisége az egyik és a másik helyen.

 

Míg otthon akár kisebb gyermekek is rongálhatják őket, addig egy munkahelyen erről szó sem lehet. Egy-egy játékban elszenvedett vereség vagy online pókerben való vesztést követően akár tettlegességig is fajulhatnak az indulatok. Ilyenkor akár kisebb sérülések is érhetik a monitort. És akkor még ott vannak a különböző fröccsenő folyadékok is. Ezeknek a vállalati szabályok miatt sokkal kevésbé vannak kitéve az informatikai eszközök.

 

Arról nem is beszélve, hogy céges informatikusok oltalma alatt állnak, és természetesen hozzáértők készítették elő a megfelelő áramellátást és csatlakozókat. Ez pedig egy újabb garancia arra, hogy megfelelő kezekben voltak a használt monitorok.

 

Költséghatékony és még zöld is

 

Amikor egy új informatikai eszközt vásárolunk, akkor annak megfizetjük az árát. De cserébe kapunk garanciát, és biztosak lehetünk benne, hogy sokáig fogjuk használni. Miért ne lehetne ez igaz egy használt monitorra is? 

 

A fent leírtakból szépen látszik, hogy akár töredékáron is beszerezhetsz olyan kiváló monitorokat, melyek aztán hosszú ideig szolgálnak majd. És még garanciát is kapsz hozzájuk, méghozzá nemcsak pár hónapot, hanem pl. a már említett PC Arénánál rögtön 2 évet! Továbbá ha mindezt (és a fent már leírtakat) összevetjük, akkor egy elég jó alternatívát kapunk egy újonnan vásárolt eszközhöz képest.

 

Ráadásul még környezetvédelmi haszna is van az ilyen vásárlásainknak. Méghozzá azzal, hogy így ezek az eszközök a leselejtezést követően nem egyből a hulladéklerakóban vagy jobb esetben részben újrahasznosítva végzik. Hosszú évekkel kitolhatjuk azt az időpontot, amikor végleg el kell búcsúzzunk tőlük. Így nem kell annyi újat gyártani, és kevésbé terheljük meg vele a Földet.