A kisvállalkozások sikeres piacra lépését segítik

forrás: Prím Online, 2022. június 14. 14:02

A kreatívipari, művészeti kisvállalkozások sikeres piacra lépésével, fenntartásával és megújításával kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb tudnivalókat osztja meg a vállalkozókkal az ingyenesen elérhető Start Up Guide – üzleti tanácsok induló kreatívipari vállalkozók számára. Az új trendekre reagálva a tudásanyag kitér a fintech pénzügyi megoldásokra és az ezeket megalapozó blockchain technológiákra, különös tekintettel a hazánkban is piacot szerző NFT-re.

A Start Up Guide a vállalkozásalapításához és a sikeres működtetéshez szükséges tudás és szakterületek alapjait mutatja be: részletesen járja végig az üzleti terv megalkotásának lépéseit, bemutatja az aktuális finanszírozási forrásokat, szól a majdani piac meghatározásáról, de az üzleti és marketing kommunikáció alapjaiba is betekintést nyújt. A kiadvány 150 oldalon, több mint 30 szakértő szerző közreműködésével nyújt hiteles információt az adózási, a jogi és a finanszírozási környezet alakulásáról, valamint a technológiai, piaci változások nyomán kialakult új fogalmakról és megváltozott kontextusokról, de iránymutatóként szolgál a pályázatokon indulók vagy a kockázati tőkét keresők számára is.

 

 

„A Magyar Formatervezési Tanács kiadványa a pályája elején járó, a dinamikusan változó piaci környezetben érvényesülni kívánó kreatív generációt szólítja meg – olyan gyakorlati tudásokkal, amelyek a kreatívipari munkát és a művészeti vállalkozások sikerének konkrét adminisztratív, finanszírozási és tervezési kérdéseiben segítenek eligazodni” – emelte ki Pomázi Gyula, a Magyar Formatervezési Tanács elnöke.

 

A 2007 óta évente megjelenő és frissülő Start Up Guide a vállalkozásindítás gyakorlati lépései mellett olyan specifikus tartalmakra is kitér, mint – a 2021-es kiadásban már részletezett – aktuális online értékesítési, valamint az ehhez kapcsolódó digitális és fintech pénzügyi megoldások (pl. dropshipping), illetve részletesen kifejti a fentieknek alapot biztosító blockchain technológiát. Külön foglalkozik a 2021 során egyre növekvő mértékben globálisan is megjelenő és hazánkban is piacot szerző NFT-kkel (non-fungible, azaz nem-helyettesíthető token), amely a kreatívipari, művészeti alkotások piacán egyre nagyobb jelentőséggel bír. A kiadványban megismerhetjük továbbá a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató állami programokat, valamint Európai Uniós támogatásokat, a függelékben pedig pénzügyi tervünk elkészítéséhez is találunk táblázat mintákat.

 

A Magyar Formatervezési Tanácsnak köszönhetően az idei Start Up Guide is ingyenesen hozzáférhető és teljes terjedelmében letölthető.