Az új AOC gaming monitor megfizethetővé teszi a 4K játékot

forrás: Prím Online, 2022. július 13. 18:55

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT kiegészítő márkája – bemutatja az új 71 cm/28" méretű AOC GAMING U28G2XU2 gaming monitort, a jelenlegi U28G2XU utódját. Legyen szó akár PC-ről, akár konzolokról, a villámgyors 144 Hz frissítési rátának és az 1 ms GtG borotvaéles válaszidőnek köszönhetően az U28G2XU2 a mainstream és a hardcore játékosok körében egyaránt nagy sikert arat.

 

 

Azok számára, akik a legfolyékonyabb, legsimább játékélmény elérése érdekében, gyakorlatilag szellemképek nélkül egyszerre szeretnének magas felbontású, hihetetlenül részletes vizuális megjelenítést, valamint magas frissítési frekvenciát, az U28G2XU2 egyesíti mindkét világ legjobb tulajdonságait. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal kiegészítve a HDR-tartalmak dekódolását és szemet gyönyörködtető látványt nyújtó reprodukciót, valamint a VRR (változó képfrissítési frekvencia) megvalósításokat támogató Adaptive-Sync technológiával az U28G2XU2 éles, zökkenőmentes akciót biztosít ütős látványvilággal, anélkül, hogy olyan művi jelenségek fordulnának elő, mint a szakadozás vagy az akadozás.

 

Készen áll a jövőre

A két HDMI 2.1 porttal ellátott, megújult U28G2XU2 felváltja az U28G2XU modellt, az AOC tavalyi első ajánlatát, amely a 4K felbontást és a 144 Hz frissítési frekvenciát kombinálta, és elsősorban a PC gamer közönséget célozta meg azzal, hogy a DisplayPort csatlakozót használta a 4K @ 144 Hz megjelenítésére.

 

Az új konzolgeneráció és a legújabb generációs grafikus kártyák egyre szélesebb körű elérhetősége azt jelenti, hogy a HDMI 2.1 konnektivitás a játékosok körében kezd mindenhol elterjedni, ami nagyszerű hír! A HDMI 2.1 technológia sokkal nagyobb sávszélességet kínál, mint a HDMI 2.0, így lehetővé teszi a 4K @ 144 Hz és ennél nagyobb felbontású jelek továbbítását.

 

Az AOC GAMING U28G2XU2 két HDMI 2.1 porttal, valamint két DisplayPort 1.4 porttal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 4K felbontásban, nagy képfrissítési sebességgel 4 különböző videóforrást képes fogadni. A kép a kép mellett (Picture-by-Picture) és a kép a képben (Picture-in-Picture) módok alkalmazásának köszönhetően ezek közül a források közül kettő akár egyszerre is megjeleníthető.

 

Mostantól az U28G2XU2 támogatja az Xbox Series S és Series X, valamint a PlayStation 5 készülékek teljes kapacitását: 120 Hz és 4K felbontás, HDR és VRR engedélyezésével.  Az akár 144 Hz és 4K felbontással a HDMI 2.1 portok ennél többre is képesek, ha például az új konzolok helyett egy új GPU-hoz csatlakoztatjuk.

 

Funkciókkal gazdagon ellátott

A gyors IPS-panellel felszerelt monitor széles 178/178° betekintési szöget, a gazdag, telített színekért széles színskálát és magas színpontosságot kínál. Az 400 nit csúcsfényerő fényes környezeti fényviszonyok mellett javítja a láthatóságot, a HDR-ben is nagy fényerejét pedig a VESA DisplayHDR 400 minősítés is bizonyítja.

 

Ideális 28" méretével és kiemelkedő, 157 ppi pixelsűrűségével az U28G2XU2 tökéletesen illik az otthoni irodai felhasználók/éjszakai gamerek íróasztalára is. A 4 portos USB 3.2 elosztó nagy sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé a csatlakoztatott eszközökkel, például külső meghajtókkal. A 130 mm magasságállítással, valamint nagyvonalú dőlés- és forgatási tartományokkal és 90° elforgathatósággal rendelkező, rendkívül ergonomikus állvánnyal felszerelt U28G2XU2 könnyen megtalálja a helyét bármely felhasználó felszerelésében. A beépített LowBlue módnak és a FlickerFree technológiának köszönhetően a játék vagy az U28G2XU2 modellen végzett munka éjszaka is kényelmes.

 

A monitor OSD-beállításaiban további testreszabási lehetőségek közé tartozik hat játékmód, olyan funkciók, mint a Dial Point (célkereszt), a Game Colour és a Shadow Control, így a játékosok a legtöbbet hozhatják ki a játékból, és előnyre tehetnek szert ellenfeleikkel szemben.

 

Az AOC GAMING U28G2XU2 modell 2022 júliustól megvásárolható 799 € ajánlott fogyasztói áron.

 

____________ 

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4