E-autózásban erősít a Brau Union

forrás: Prím Online, 2022. július 14. 09:55

A Brau Union Österreich sörfőzdéinél és kereskedelmi egységeinél telepít elektromos töltőket, hogy ne csak a termelés, hanem a vállalat munkatársainak közlekedése is minimális karbonkibocsátású legyen az alpesi országban.

A Brau Union öt osztrák gyártóüzemét (Zipf, Wieselburg, Göss, Puntigam, Schwechat), és a linzi cégközpontot szerelte fel a Siemens elektromos töltési megoldásával. A 28 üzembe helyezett VersiCharge töltőállomás minden használatban lévő elektromos autóval kompatibilis, így a cég munkatársai kényelmesen tölthetik járműveiket akár óránként 22 kW-os teljesítménnyel. A töltési technológia szabványosítása a Brau Union telephelyein biztosítja a munkavállalók e-autóinak egyszerű és igény szerinti töltését Ausztria-szerte. Következő lépésként 2022 folyamán összesen 56 további VersiCharge töltőállomást fognak beüzemelni a vállalat értékesítési helyszínein.

 

 

 

Az e-mobilitás része a Brau Union fenntarthatósági programjának. A cég célja, hogy 2030-ig az összes osztrák sörfőzdéjüket átállítsák a karbonsemleges működésre.

 

A Brau Unionnal régebb óta együtt dolgozik a Siemens Ausztriában, például a főzdék energetikai hatékonyságát fejlesztették SIMATIC Energy Manager bevezetésével.