Az Ön cége is támogatja az elektromos autózást?

forrás: Prím Online, 2022. július 26. 11:32

Az elektromos autózás egyre több hívet szerez magának hazánkban is azok körében, akik számára a fenntartható jövő kulcsfontosságú, és megtehetik, hogy ezt közlekedési szokásaik megváltoztatásával, módjával is kifejezzék. 

Világszerte érzékelhető trend, hogy ma már nemcsak magánszemélyek vásárolnak elektromos autókat, hanem egyre több cég is beszáll a zöld jövő, a fenntartható fejlődés érdekében egyrészt a cégvezetés elektromobilitás melletti elkötelezettsége, a munkavállalók nyitottsága, másrészt az állami támogatásoknak, kedvező adózási feltételeknek köszönhetően. 

 

Az elektromobilitásé a jövő

 

Számos anyagi és egyéb érv szól az elektromos autózás mellett, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az e-autók kisebb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, mint a benzines vagy dízel társaik, ezáltal beleillenek a zöld jövőbe. Az eautotoltokabel.hu teljes körű elektromos autó töltőtelepítést vállal magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. 

 

A fenntartható jövőt fontosnak érző és arra áldozni is tudó cégek az energiahatékony megoldások mellett a céges flotta elektromos autókkal való feltöltését is célul tűzik ki, aminek kivitelezése fontos kérdések mérlegelését kell, hogy jelentse. A cégautó adót érintő rendelet szerint az adóterhek növekedése a zöld autókat egyelőre nem érinti, így ilyen szempontból is kedvező lehet a zöldflotta kialakítása. De meg kell fontolni még egy sor kérdést: alkalmas-e a munkavégzéshez az elektromos autó, belefér-e a büdzsébe a zöld járművek vásárlása, lízingje, hogyan állnak a kérdéshez a munkavállalók, stb.

 

A töltés kérdése kulcsfontosságú

 

A zöldautók használata töltésfüggő, ezért az elektromos autóflotta beszerzése előtt a töltés kérdését is alaposan körül kell járni, meg kell tervezni. Egy szakszerűen, az igényeknek megfelelően jól megtervezett okos áramellátással hosszú távú előnyökkel járó kényelmes és gazdaságos megoldás születhet. 

 

Amennyiben lízing megoldásban gondolkozik, és így 3 év után várhatóan lecserélésre kerülnek a járművek, akkor a töltés kialakítás megtervezésekor hasznos, ha felkészül a közeljövő nagyobb teljesítményű autóira, és már a kezdetekkor megfelelően méretezteti a töltőket. 

 

A töltő minősége, teljesítménye meghatározó a mindennapi kényelem, szervezhetőség szempontjából, hiszen céges flotta esetén több autó akár egyidejű töltéséről is gondoskodni kell.

 

Mit tudnak az okostöltők?

 

Az okostöltők olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek által a zöld rendszámú járművek használhatósága még nagyobb komfortot nyújt:

 

 

Tegye le voksát az Ön cége is a fenntartható jövő mellett, válasszon flottájába elektromos autókat.