A remek és sokoldalú sztreccsfólia

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 1. 10:50

Ha valamit be kell csomagolni, arra általában azért van szükség, mert azt a valamit el kell vinni az eredeti helyéről valami teljesen más helyen lévő pontra. Számos oka lehet ennek, de egy közös vonást minden egyes esetben érdemes kihangsúlyozni az ilyen történéseknél: vigyázni kell a szállítandó dolgokra. Ezt pedig csak szakszerű csomagolással és az ehhez való megfelelő csomagolóanyagok kiválasztásával lehet elérni.

Ha erről nem gondoskodsz, akkor legyen bár a leggyorsabb és a legjobb szállítóeszköz a birtokodban, bizony veszélyben lesznek a szállított anyagok.

 

Garantáltan biztos a védelem

 

Ha el szeretnéd kerülni, hogy a szállítások során összekeveredjenek, leessenek és megsérüljenek a termékek a csomagtérben, akkor érdemes a cadmas.hu-nál kapható sztreccsfóliák között körülnézned. Ezek a remek és sokoldalúan hasznosítható termékek olyan kiváló határréteget képesek vonni a védendő anyagok és azok környezete közé, amellyel garantáltan sokkal nyugalmasabban telik majd szállítmány megérkezésére való várakozás időszaka. Ezeknek a termékeknek a használata igazán egyszerű, mert könnyedén feszíthetők, nyújthatók és tekerhetők.

 
 

Nemcsak védhetsz, hanem el is takarhatsz vele

 

A sztreccsfólia anyaga műanyag, polietilén, ami rendkívüli módon képes nyúlni. Legfőképp a raklapos szállítmányozásban terjedt el a használata, hiszen a rakatot ennek a terméknek a használatával nagyon gyorsan és egyszerűen körbe lehet tekercselni. Ezzel pedig nem is olyan nagy idő- és költségráfordítással nemcsak a leborulástól, hanem a sérülések nagy részétől is könnyedén meg lehet óvni a termékeket. Összefog és összetart, de arra is alkalmas lehet, hogy az avatatlan szemeknek ne engedje meg, hogy tudomást szerezzenek a rakatok pontos tartalmáról.

 

Gazdaságosan használható

 

A sztreccsfólia neve az angol „stretch” kifejezésből ered, aminek a jelentése: nyújt, kinyújt, kifeszít, kifeszül. Nagyon sok iparág szállításainál kedvelik és előnyben részesítik a sztreccsfólia alkalmazását.

 

Sok terméktípust be tudsz szerezni akár a cadmas.hu weboldalon is. Vannak kézi sztreccsfólia tekercsek, melyekből jobb, ha a vékonyabb és jobb minőséget keresed. Ezekkel akár összességében még 10-20 vagy akár 30 százalékos megtakarítást is elérhetsz. Miért? Sokkal több fólia kerül a tekercsre, így azt nem kell olyan gyorsan cserélgetned. Ha sok a raklap és a rakat, akkor ez nagyon lényeges szempont. Kevesebb az állásidő és az üres hulladék guriga is. 

 

Persze vannak esetek, amikor a vastagabb, 23 mikronos fólia lesz a nyerő megoldás. Akár még előnyújtott sztreccsfólia is kapható, sőt cséve nélküli változatok is. Az előbbiek igazán gazdaságosan használhatók, könnyen ráfeszülnek, illetve ráfeszíthetők a szállítmányokra. Léteznek már gépi sztreccsfóliák is többféle nyújthatósággal, valamint gépi segítség ezeknek a felhasználásához.