Gyorsjelentett a Siemens

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 14. 10:18

Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a Siemens. A német technológiai vállalat április 1. és június 30. közötti árbevétele meghaladta a 17,8 milliárd eurót, mely 11%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A megrendelések összértéke 22 milliárd euróra rúgott, ez 7%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

Kiemelkedően jól teljesítettek – többek közt – a Digital Industries, a Smart Infrastructure üzletágak. Az ipari digitalizációs terület hajtóereje az automatizálási és a szoftverszegmens volt, és ahol a megrendelések összértéke 38%-kal bővült, 6,5 milliárd euróra. A 34%-os növekedést felmutató okos infrastruktúra területen legerősebben az elektronikai termékek, az adatközponti technológiák teljesítettek, és mely összesen 5,4 milliárd euró megrendelést regisztrált.

 

 

A negyedéves profitot egyszeri eredmények – alapvetően egy 2,7 milliárd eurós értékcsökkenési leírás, és az oroszországi piacról való kivonulás – húzták negatív tartományba, mínusz 1,5 milliárd euró értékre.

 

A Siemens-csoport a komplex makrogazdasági helyzetben is fenntartja az üzlet évre vonatkozó 6-8% közötti árbevétel-növekedésre vonatkozó előrejelzését.

 

A vállalatcsoport a negyedév végén 308 ezer főt foglakoztatott világszerte.