A háromfázisú villanymotorok kiválasztásának szempontjai

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 16. 10:28

Mi mindent javasolt figyelembe venni olyankor, amikor háromfázisú villanymotor kiválasztása a cél? Milyen tényezők játszhatnak fontos szerepet annak érdekében, hogy az eszköz maradéktalanul beváltsa a reményeket?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten. Azt fogjuk tehát részletezni, hogy milyen szempontok jelenthetnek egyértelmű könnyítést és támpontot a háromfázisú villanymotor keresésénél. Jöjjenek is maguk a részletek.

 

Ami leginkább felmerülhet szempontként háromfázisú villanymotor keresésénél

 

Nyilván nem is lehet más a cél, minthogy a választott modell a lehető legnagyobb mértékben feleljen meg az igényeknek. A háromfázisú villanymotorok korszerű darabjai persze ehhez kiváló alapot jelenthetnek.

 

Teljes mértékben meg is lehet azt érteni, ha például a Motor-Systems Kft. villanymotorok szempontjából elérhető kínálatából a háromfázisú darabokra esik a választás. Arra viszont mindenképp érdemes figyelni, hogy minőségi anyagokból és modern technológiával gyártott darabra essen a választás.


Maradéktalanul odafigyelve arra, hogy minden kulcsfontosságú paramétert a célokhoz igazodva sikerüljön megválasztani. Mindjárt megnézzük azt is, hogy melyek lehetnek ezek a paraméterek.

 

Milyen konfigurációk jöhetnek szóba háromfázisú villanymotorok keresésénél?

 

Az első lényeges változót a teljesítményre vonatkozó értékek jelenthetik. Olyannyira széles lehet a skála ezen a téren, hogy a 0,18 kW-tól kezdve egészen a 2000 kW értékig fel lehet menni, ha a preferenciák ezt indokolják.

 

Hasonlóképp fontos lehet tudatosan döntést hozni arról, hogy fordulatszám alapján milyen érték legyen elmondható a választott háromfázisú villanymotor kapcsán. A harmadik megfontolandó változó pedig a kivitel lehet.

 

Ebből a szempontból akár a talpas, akár a kisperemes, a nagyperemes, illetve a talpas változatok kisperemmel vagy nagyperemmel ellátott modelljei egyaránt szóba jöhetnek választásként.

 

A gyártó kilétének fontossága háromfázisú villanymotoroknál

 

Talán nem is kell túlzottan hangsúlyozni, mennyire lényeges szempontnak számíthat a gyártó kiléte. Ahogy sok más esetben, úgy ez a tényező nagymértékben befolyásolhatja, hogy a választott háromfázisú villanymotor mennyire lesz képes zavartalanul funkcionálni.

 

Ha egy tippet lehet adni, akkor a Morgensen márka háromfázisú villanymotor kínálatából tényleg bátran lehet választani. Annál is inkább, mivel a gyártó és a brand gyakorlatilag egyet jelent a minőséggel és megbízhatósággal.

 

Ennélfogva nyugodtak lehetünk, hiszen a választott háromfázisú villanymotor várhatóan zavartalan teljesítménnyel és kiemelt megbízhatóság mellett fogja tenni a dolgát. Pláne akkor, ha a fent részletezett paraméterek kapcsán is tudatosan sikerül dönteni.