Csütörtökön indul az IT Realitás Mozgalom kérdőíve

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 30. 19:42

Végre elmondhatják a véleményüket az informatikusok és a munkáltatók! Szeptember 1-jén, csütörtökön indul az IT Realitás Mozgalom részletes kérdőíve, amelynek kitöltői hozzájárulnak ahhoz, hogy igazán friss és valóban reális képet kapjunk Magyarország informatikus közösségéről. 

Hazánkban egyre nagyobb a szakadék az informatikus munkaerő és a munkáltatók között. Emiatt az IT szektorban a szakemberek nagy része a külföldi piac felé fordult. Ezt a problémát szeretné megszüntetni a HR KOPÓ Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom. A szervezők szeretnék hatékonyabbá tenni a magyarországi informatikus közösség megismerését, és megfelelő munkáltatói magatartáshoz hozzásegíteni a munkáltatókat.

 

A mozgalom szervezői a napokban véglegesítették a név nélkül kitölthető kérdőívet, amely szeptember 1-jétől lesz elérhető. A segítségével megkérdezik az informatikusokat és a munkáltatókat arról, hogy mit is szeretnének. A kitöltést nyereményjátékkal honorálják a szervezők, amely programhoz folyamatosan csatlakozhatnak a szponzorok termékek felajánlásával. A nyeremények sorsolására október végén kerül sor.

 

A kutatás célja egyrészt az informatikusok képzettségeinek, munkatapasztalatainak és egyéb, a munkavégzés szempontjából fontos jellegzetességeinek, a munkavégzési szokásainak, és a munkakeresésre vonatkozó preferenciáinak megismerése. Másrészt pedig a magyarországi munkáltatók lehetőségeinek és igényeinek megismerése az informatikus munkaerő foglalkoztatására vonatkozóan. 

 

A felmérés adatait felhasználva készül a munkáltatók és a toborzók számára egy frissíthető online útmutató is, amely egyaránt hasznos a jó munkáltatói brand építéséhez és az informatikusok toborzásához.

 

A kutatás eredményét a Budapesten, 2022. november 10-én megrendezésre kerülő konferencián ismertetik a HR-szakemberek és a munkáltatók számára. Az IT Realitás Mozgalom részletei megtalálhatóak a www.hrkopo.hu/itrealitas oldalon.