Miért érdemes robotikát tanítani a magyar iskolákban?

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 9. 17:33

A Neumann Társaság Versenyben a robotok! címmel rendez online meetupot 2022. szeptember 22-én, amelyen a legrangosabb robotikai versenyekre hazai csapatokat felkészítő tanárok osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel arról, miért érdemes a tantermekben is foglalkozni a robotok programozásával.

A digitális kultúra és az oktatás egyre hangsúlyosabb részét képezi a robotika, ráadásul az oktatási célokat szolgáló robotok építése, programozása szakkörökön és versenyeken, illetve hobbiként is egyre népszerűbb időtöltés. 

 

A Neumann Társaság soron következő, 2022. szeptember 22-én délután 16 órakor kezdődő online meetupján a társaság robotika szakosztályának szakértői fogják megosztani tapasztalataikat a robotika alkalmazásáról a oktatásban, illetve a digitális készségek otthoni körülmények közt való fejlesztésében.

 

A meetupon részt vevő pedagógusok robotikai versenyek szervezőiként, diákversenyzők felkészítőiként sok éves tapasztalattal rendelkeznek a robotok edukációs célú alkalmazásában, így a meetupon tanárok és szülők számára egyaránt hasznos tanácsokkal szolgálnak majd. 

 

 

A Versenyben a robotok! meetup felkért szakértői:

 

Moderátor: Képes Gábor, a Neumann Társaság marketingigazgatója

 

A 2022. szeptember 22-én 16 órától zajló Versenyben a robotok! meetup a Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elvégezni.