Az őszi focivébére újít be a Hisense

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 11. 10:19

Új modellel bővíti ULED-sorozatát a Hisense. A márka az U7HQ névre hallgató készülékét a sportrajongóknak tervezte: a 2022-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos modellje több mint egymilliárd színárnyalatot képes megjeleníteni és minden eddiginél részletesebb képet ad. A zavartalan meccsnézéshez az U7HQ 120 Hz-es képfrissítési technológiát és külön sportmódot kínál, ráadásul a készülékre még a foci VB indulása előtt megérkezik a FIFA+ app is – ezzel pedig a Hisense lesz az első olyan gyártó a magyar piacon, amelynek okostévéin elérhető ez a szolgáltatás.

A nappaliba hozza el a katari focivébé mérkőzéseit a Hisense legújabb, U7HQ névre keresztelt szériája, amely a 2022-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos modelljeként debütál idén szeptemberben. 

 

Szélesebb színpaletta, élethű képek

A Hisense Quantum Dot Colour technológiája több mint egymilliárd színárnyalatot képes megjeleníteni, ráadásul a gyártó a legmodernebb, úgynevezett zónás direkt LED háttérvilágítás-szabályozási és színkezelési technológiával látta el a készüléket, hogy az még intenzívebb vizuális élményt nyújtson. A Hisense által fejlesztett ULED technológia ráadásul kifinomult kontrasztokkal és minden eddiginél nagyobb részletességgel biztosítja a páratlan képminőséget, akár természetfilm, gasztró műsor vagy épp focimeccs megy a tévén.

 

 

Stadion-élmény a nappaliban 

Az U7HQ modell 120 Hz-es natív képfrissítési frekvenciával rendelkező panelt kapott és külön sportmóddal rendelkezik, MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation) technológiája pedig a mozgó objektumokhoz igazodó dinamikus algoritmus segítségével biztosítja a szuperéles kontúrokat a gyors mozgású jelenetekhez. A vizuális ingerek mellett a hanghatások maximalizálására a Hisense IMAX Enhanced technológiát használt, amely tovább fokozza a hangzást, így a meccsnézés valóban olyan érzetet kelt, mintha a helyszínen, egy szurkolókkal teli stadionban lennénk.

 

A gamereket is lázba hozza

A gyártó új modellje a sportrajongók mellett a gamereket is lázba hozza: a készülékhez könnyedén csatlakoztatható játékkonzol, laptop vagy PC – a Hisense pedig a HDMI 2.1 portokon keresztül ALLM (Auto Low Latency Mode) és 120Hz VRR (Variable Refresh Rate) funkciókkal segíti legendás győzelmekhez a játékost. Az ULED U7HQ továbbá alacsony képkockaszám-kompenzációs (LFC) technológiával is rendelkezik, amely megakadályozza a kép szétesését és a mozgás elmosódását videójátékok vagy YouTube-ozás közben – ha az adott játék- vagy videóképkocka száma a minimális frissítési gyakoriság alá esik.

 

FIFA a Hisense tévéken

A Hisense a 2022-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos, valamint a FIFA egyik kiemelt támogatójaként idén szeptembertől elhozza a FIFA+ hivatalos applikációt VIDAA-alapú okostévéire. Az alkalmazáson belül a felhasználók élőben nézhetik a vébé mérkőzéseit, továbbá számos egyéb tartalomhoz – köztük közel 40 ezer archív futballmérkőzéshez, interaktív játékokhoz és dokumentumokhoz – is hozzáférnek a jövőben.

 

Az app bevezetésével a Hisense az első olyan gyártó, amelynek okostévéin működik majd a FIFA+ szolgáltatás. 

 

Az U7HQ modell – amelyen szintén elérhető a FIFA+ app –  szeptember 19-től 349.990 forintos bruttó javasolt fogyasztói áron kereshető a hivatalos viszonteladóknál.