Elindítja első, két vidéki várost összekötő gyűjtőjáratát a Dachser Magyarországon

forrás: Prím Online, 2022. október 3. 10:01

A Liegl&Dachser első vidéki gyűjtőjárata október 3-tól Pécset és Zalaegerszeget köti össze, így a két vidéki telephely közötti útvonal kikerüli a pilisvörösvári logisztikai központot, ezzel a jövőben hatékonyabbá válik a szállítás a városokból. 

 

Egymást csatlakoztatják be a nemzetközi hálózatba

Pécsnek eddig a dél-németországi Gersthofenbe volt direkt járata, míg Zalaegerszeg az északi régióban található Bad Salzuflennel állt napi kapcsolatban Németországban. Az új vidéki városokat összekötő útvonal segítségével a két telephely Pilisvörösvárt megkerülve egymást csatlakoztatja be a Dachser nemzetközi hálózatába, így Pécsről akár Európa északi országaiba, Norvégiába, Finnországba, Svédországba, a Benelux állomokba is jelentősen lerövidül az áruk tranzitideje. Ugyanez igaz Zalaegerszegre is, ahonnan az új útvonal könnyebb és gyorsabb elérhetőséget biztosít az áruknak Európa déli országaiba, akár Olaszországba, Franciaországba vagy Spanyolországba. 

 

Az új járat indulásával a várhatóan megnövekedett volumenek miatt a Liegl&Dachser Zalaegerszegi telephelye már szeptember 26-tól három műszakos munkarendre állt át.

 

 

A magyar vidéki telephelyek évek óta kiemelt szerepet játszanak a német székhelyű logisztikai vállalat szállítmányozási hálózatában, és egyre inkább felértékelődnek a megnövekedett ügyféligényeknek köszönhetően.

 

„Az új járat indulása a két megyeszékhely között stabilabb és optimálisabb operációt eredményez, kevesebb lesz az átrakás, jelentősen csökken az áruk tranzit ideje is. Azok a pécsi áruk, amiknek van zalaegerszegi direkt járata európai ügyfelek felé, most közvetlenül, Pilisvörösvárt megkerülve fognak bekerülni a Dachser nemzetközi szállítási hálózatába” – mondta Koprivanacz Tamás, a Liegl&Dachser Kft. pécsi telephelyének vezetője. 

 

A Zalaegerszeg-Pécs útvonalon is igénybe vehető az entargo termékcsalád (a targospeed, a targoflex, valamint a targofix), amely egész Európára egységes és magas színvonalú szolgáltatásokat jelent mind a B2B, mind a B2C ügyfelek számára. Ezen kívül természetesen elérhető az elektronikus úton történő nyomon követés is.