Gyerekeknek szóló kreatív pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár

forrás: Prím Online, 2022. október 17. 16:55

A Magyar Államkincstár Mesterecset címmel pénzügyi tudatosságot fejlesztő kreatív pályázatot hirdet 5 és 18 év közötti fiatalok számára.  A jelentkezők hagyományos és digitális technikákkal is versenybe szállhatnak a díjakért, a pályamunkákat 2022. december 31-ig a www.mesterecset-palyazat.hu weboldalon lehet benyújtani.

A Magyar Államkincstár idén hetedik alkalommal hirdeti meg Mesterecset elnevezésű országos gyerek- és diákpályázatát, amelynek célja a 18 év alatti fiatalok általános pénzügyi kultúrájának fejlesztése, valamint az intézmény államháztartásban betöltött szerepéhez kapcsolódó ismeretek átadása.

 

 

A Mesterecset pályázatra idén összesen öt kategóriában, hagyományos és digitális technikával készült művekkel is lehet nevezni. A hagyományos technikával készült művek (rajz, festmény, fotó, kollázs, képregény és makett) esetében külön díjazzák az óvodások, az alsó tagozatos általános iskolások, a felső tagozatos általános iskolások, valamint a középiskolások által beküldött pályaműveket. A digitális technikával készült munkák kategóriában (digitális rajz, fotó, digitális képregény) mind a négy korosztály pályázhat, a díjazás független az életkortól.  A választható témakörök:  

 

A pályaműveket 2022. december 31-ig a www.mesterecset-palyazat.hu weboldalon lehet benyújtani. A szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve értékeli a beküldött pályaműveket. A pályázaton minden kategóriában három nyertest hirdetnek. A legjobb alkotások 150.000 Ft értékű, a második helyezettek 100.000 Ft értékű, míg a harmadik helyezettek 50.000 Ft értékű műszaki cikkre váltható vásárlási utalványt kapnak. A nyertes pályaműveket a Kincstár a Facebook oldalán és Instagramon is publikálja majd.