Digipedia: tudástárral segíti az online tér biztonságos és tudatos használatát az NMHH

forrás: Prím Online, 2022. október 21. 17:08

A gyorsan változó és fejlődő digitális világgal fontos lépést tartani. Folyamatosan jelennek meg új platformok, szolgáltatások, naponta változik az online tér, amelyben érdemes biztonságosan és tudatosan tájékozódni. Ebben segít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság online tudástára, a Digipedia, ami szakmailag megalapozott, hiteles válaszokat ad a digitális világ használatához kapcsolódó kérdésekre.

Az NMHH szakértői által összeállított platform célja, hogy referenciapont legyen mindazok számára, akik tájékozódni szeretnének a technológiai eszközökkel és online platformokkal kapcsolatos kérdésekben. Az ingyenesen elérhető, folyamatosan bővülő tartalmak konkrét, kézzelfogható tanácsokkal segítik a sikeres és biztonságos eligazodást a virtuális térben.

 

 

A Digipedia folyamatosan bővülő tartalomlistája olyan témákat ölel fel, mint a személyes adatvédelem  és a phishing, az 5G  és az okosotthonok, a fintech megoldások  és a kriptovaluták, az online zaklatás elkerülése, a hasznos szűrőszoftverek használata, az e-banking, a biztonságos online vásárlás.  Emellett olyan etikai, pszichológiai kérdésekre is választ kaphatnak az olvasók, mint az internetfüggőség jeleinek felismerése, hogyan kerülhető el, hogy az online térben nem kívánt képek és információk terjedjenek róluk, és hogyan érdemes szűrni az információkat az influenszerekkel teli közösségi médiában. 

 

A Digipedia tudástára a digipedia.hu oldalon érhető el.