A DHL Express 2022-ben is elnyerte a Great Place to Work díjat

forrás: Prím Online, 2022. november 28. 14:03

A DHL Express, a világ vezető logisztikai vállalataként egymást követő második évben nyerte el globálisan a világ legjobb munkahelye, azaz a Great Place to Work (GPTW) díjat, az eredményt a Fortune Magazin tette közzé éves listáján.

„A Great Place to Work díj elismeri folyamatos erőfeszítéseinket és elkötelezettségünket egy befogadó, pozitív és igazságos munkahely megteremtése iránt. Egy 120.000 munkatársat foglalkoztató, 220 ország számos pontján tevékenykedő vállalat számára ez figyelemre méltó eredmény” – mondta John Pearson, a DHL Express vezérigazgatója. „A világjárvány és az orosz-ukrán háború kezdete óta mindenki, aki a szállítmányozás területén dolgozik, a futároktól a központjainkban dolgozó kollégáinkig, a csapatvezetőktől a koordinátorokig döntő szerepet játszik abban, hogy a világ megfeleljen az új logisztikai kihívásoknak. Emberközpontú vállalat vagyunk, és a motivált alkalmazottak továbbra is kulcsfontosságúak globális működésünk sikeréhez. Nagyon örülünk ennek a sikernek, de ezután is törekszünk a fejlődésre, és a jövőben is újabb befektetéseket teszünk a lehető legjobb munkakörnyezet kialakítása érdekében a csapataink számára.”

 

„Számunkra munkatársaink a legfontosabbak, hiszen akkor lehetünk sikeresek, ha közösek a céljaink és mindenki a munkahelyi közösség tagjának érzi magát” – mondta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója. „A globális díj elnyerése óriási elismerés a DHL Express számára, hiszen a magyar kollégákat is megkérdezték a felmérés készítése során. Öröm egy olyan vállalatnál dolgozni, ahol a munkatársaink jelentik az első számú prioritást!”

 

 

A DHL Express számára kulcsfontosságú a kollégáink munkájának megbecsülése, ezért a vállalat évente számos munkavállalói kezdeményezést támogat: a „DHL's Got Heart” lehetővé teszi és ösztönzi a kollégákat, hogy támogassák azokat a jótékonysági ügyeket, amelyek iránt nyitott a helyi kollektíva. A DHL4All kezdeményezés, amelynek célja az összetartozás kultúrájának megteremtése a munkavállalóink között, függetlenül nemzetiségüktől, faji hovatartozásuktól, esetleges fogyatékosságaiktól, nemüktől vagy szexuális irányultságuktól, a méltányos és befogadó gyakorlatok erős mozgatórugója. A „Certified International Specialist” (CIS) program inspiráló képzést és elköteleződési támogatást tartalmaz, amelyhez a vezetők minden segítséget megadnak, és amely a munkatársakat olyan ismeretekkel ruházza fel, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy nap mint nap kiemelkedő ügyfélkiszolgálást nyújthassanak.

 

A Great Place to Work az egyetlen olyan vállalati kultúra díj a világon, amely a győzteseket aszerint rangsorolja, hogy azok mennyire bánnak tisztességesen a munkavállalókkal. A vállalatokat az alapján értékelik, hogy képesek-e olyan nagyszerű munkavállalói élményt teremteni, amely átível a faji, nemi, életkori, esetleges fogyatékossági státuszon, illetve a munkavállalói identitás vagy munkakör bármely aspektusán. A World's Best listára való első, 2017-es felkerülése óta a DHL Express több mint négyszeresére növelte mind a megkérdezett alkalmazottak, mind a felmérésben részt vevő országok számát, és ezzel a Great Place to Work által 2022-ben vizsgált multinacionális vállalatok közül a legtöbb emberre gyakorolt pozitív hatást világszerte. 2022-ben első alkalommal immár a DHL Express Magyarország munkatársai is részt vettek a felmérésben.

 

„A globális munkaerővel rendelkező vállalatok számára exponenciálisan nehezebb megteremteni az egységes környezetet valamennyi alkalmazott számára – így még lenyűgözőbb, ha sikerrel járnak” – mondta Michael Bush, a Great Place to Work vezérigazgatója. „Annak ellenére, hogy 2022-ben a globális vállalkozások előtt számos kihívás áll, a DHL Express bebizonyította, hogy világszerte nagyszerű munkahelynek számít! Az ilyen példaértékű eredmények mögött egy kivételes kultúra áll, amely az első naptól fogva barátságos és gondoskodó környezetet biztosít, a biztonságot és a fizikai jólétet a legfontosabb prioritássá teszi, és egyenlő esélyeket nyújt minden munkavállaló számára világszerte.”