Ezért éri meg kerti étkezőt kialakítani

forrás: Prím Online, 2022. december 1. 18:00

A tavasz beköszöntével az ember egyre több időt tölt a szabadban. Ilyenkor viszont sokan szomorúan nézik a színtelen és lehangoló kertet, hiszen márciusban még nem igazán van túl sok virág és dekoráció odakint. Emellett mindenekelőtt a kerti étkezőt kell berendezni, hiszen enélkül hiába szép az idő, ha nincs hova kiülni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg kinti étkezőt kialakítani otthon.

Indul a tavaszi szezon

 

Mindenki egy olyan teraszra vágyik, egy olyan kinti nappalira, ahol bármikor pihenhet, kiengedheti a fáradt gőzt, ahol megihatja a reggeli kávét. A Kulteributorok.hu kerti asztalaival könnyedén berendezhet egy ilyen teret.

 

 

Ezek a kinti bútorok lehetőséget adnak arra, hogy ne csupán egyedül, hanem akár társaságban is élvezhessük a napsugarakat. Fontos azonban, hogy a hangulatos terasz nem kizárólag a kinézeten múlik, hiszen lényeges szempont a termékek minősége, ugyanis odakint sok minden érheti a berendezéseket. 

 

Egy prémium kellék azonban ellenáll az esőnek, a szélnek, valamint az erős UV-sugaraknak is, így a legtöbb eszközt nyugodtan kint lehet hagyni a téli időszakban is. Nem érdemes tehát az olcsóságra koncentrálni, hiszen ilyenkor sokszor több a kár, mint a haszon. Egy minőségi modell évekig szolgálhatja a kényelmünket, így megéri befektetni egy időtálló kerti asztalba, ami körül aztán mehetnek a grillpartik is. 

 

Így érdemes kerti étkezőt kialakítani

 

Az első és legfontosabb, hogy sok vendég esetén mindenképpen kelleni fog egy nagyobb méretű kerti asztal. Ha a társaság szeret kint sütni és főzni, akkor elengedhetetlen, hogy legyen egy hely, ahol mindent elő lehet készíteni, végül pedig tálalni azt. Ennek kapcsán nem elhanyagolható szempont a tisztíthatóság, ugyanis a kültéri bútorok nagy része szinte mindig poros és piszkos. Jó, ha azt könnyen és pillanatok alatt le lehet törölni, hogy használható legyen. 

 

A szálló por, valamint az eső, a nap, a szél mind hatással vannak a berendezések felületére és anyagaira. A legjobb, ha olyan étkezőt alakítunk ki, amit könnyen tudunk ápolni. Egy nyolc férőhelyes asztallal ellátott étkezőszett tökéletes megoldás kezdésnek. Egy rongy segítségével pillanatok alatt eltávolíthatjuk a port és a szennyeződéseket róla. 

 

Mire figyeljünk a bútorok vásárlása során?

 

A tartósság és a könnyű ápolás kulcsfontosságú, azonban fontos szempont még, hogy például egy fát rendszeresen kezelni kell. A Kulteributorok.hu változatainak nagy része azonban port-szórt alumíniumból, valamint rattanból készülnek, így ezek esetében emiatt nem kell aggódni. 

 

Mindenképpen vegyük figyelembe a tárolást, hiszen egy nagyobb kültéri bútorokat bár nem kötelező eltenni télire, de nem árt óvatosnak lenni. Az előbb említett két anyag esetében azonban nincsen szükség erre, így nem kell azon törni a fejünket nyár végén, hogy hova tudjuk majd eltenni az asztalt és a székeket.