Az LG idén is bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe

forrás: Prím Online, 2022. december 15. 20:27

Az LG Electronics (LG) immár 11 egymást követő évben érdemelt ki helyet a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World), ami jól mutatja a vállalat stabil vezető szerepét a felelős ESG-menedzsment terén.

A DJSI World a fenntarthatósági szempontok alapján rangsorolt több mint 2500 világvállalatnak csak a legjobb 10 százalékát öleli fel, és minden szervezetet a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatuk mélyreható elemzése alapján értékel. Az évente kiadott DJSI World rangsort a befektetők, kormányzatok és döntéshozók világszerte a vállalatok társadalmi és környezetvédelmi kötelezettségvállalásának megbízható mutatójaként tartják számon.

 

Az LG az idei indexben az ESG-menedzsment mindhárom területén jól teljesített. Magas pontszámot kapott a vállalat a környezetvédelmi kezdeményezéseiért, ugyanis aktívan csökkenti az üvegházhatású gázok (ühg) kibocsátását és a vízfelhasználást, miközben növeli a tevékenységéből származó hulladék újrahasznosítási arányát, fokozatosan megújuló energiaforrásokra áll át, valamint folyamatosan halad a 2030-ra kitűzött karbonsemlegességi céljának elérése felé. Az LG tavaly a belföldi és tengerentúli telephelyeinek működéséhez kapcsolódó közvetlen és közvetett ühg-kibocsátás teljes mennyiségét tekintve 40 százalékkal kisebb emissziót mutatott fel a 2017-es szinthez képest.

 

 

Az értékelésbe bevont társadalmi kritériumok tekintetében az LG kedvező osztályzatot kapott az ellátásilánc-menedzsment, valamint a munkahelyi sokszínűség és a befogadó kultúra megteremtése terén tett komoly erőfeszítéseiért. A vállalat szintén pozitív értékelést kapott az átlátható és felelős irányítási gyakorlatok megvalósításáért, beleértve az igazgatósági készségmátrix (BSM) közzétételét, valamint a függetlenségre, szakértelemre és sokszínűségre vonatkozó vállalatvezetési irányelvek létrehozását.

 

Az LG elkötelezett amellett, hogy minél több ember számára hozzáférhető termékeivel járuljon hozzá egy befogadóbb társadalom létrehozásához, ezért Dél-Koreában nemrégiben ingyenes Braille-írásos matricákat vezetett be, hogy a látássérült emberek kényelmesebben tudják kezelni a készülékeiket. A vállalat a British Standards Institution (BSI) ISO37301 tanúsítványának megszerzésével is bizonyította elkötelezettségét a legmagasabb szintű globális elvárások teljesítése iránt. A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) által kiadott ISO37301 egy nemzetközileg elismert szabvány annak értékelésére, hogy egy vállalat megfelelőség-irányítási politikái és kockázatkezelési rendszerei illeszkednek-e a globális irányelvekhez.

 

Az LG amellett, hogy immár 11 egymást követő évben szerepel a DJSI World indexben, 13 egymást követő évben érdemelt ki helyet a DJSI Asia Pacific, és 14 egymást követő évben a DJSI Korea indexekben. A DJSI World indexszel azonos kritériumok alapján az Asia Pacific Index az ázsiai-csendes-óceáni térség 600 vállalatának legjobb 20 százalékát, míg a DJSI Korea Index 200 dél-koreai székhelyű vállalat legjobb 30 százalékát ismeri el.

 

Az LG mindemellett immár második éve nyeri el az EcoVadis, az üzleti fenntarthatósági minősítések független, világszerte elismert szolgáltatója által odaítélt platina minősítést – ezzel az LG a fenntarthatósági kezdeményezések tekintetében az összes vállalat legjobb egy százalékába került. Az elmúlt két évben pedig a Morgan Stanley Capital International (MSCI) globális befektetési kutatócég "A" osztályzatot adott az LG-nek.

 

Az LG ESG-menedzsment gyakorlatát és céljait, beleértve a vállalat által az év elején meghatározott közép- és hosszú távú stratégiai feladatokat, világosan meghatározza a Better Life 2030 nevű stratégia. A terv az LG egy befogadóbb és sokszínűbb társadalom megvalósítása iránti elkötelezettségét testesíti meg, a különbségek elfogadásával és a vállalat alkalmazottjaival, vállalati partnereivel és érdekelt feleivel szoros szövetségi körök kialakításával.

 

„Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy megvalósítsuk a fenntarthatóbb jövővel kapcsolatos elképzelésünket. Tapasztalatainkat, innovatív technológiáinkat és globális jelenlétünket mind kiaknázzuk annak érdekében, hogy segítsünk jobbá tenni az életet mindenki számára” – mondta Hong Sung-min, az LG ESG részlegének vezetője.