Az LG a 2023-as CES-en mutatja be új, minimalista formatervezésű háztartási készülékeit

forrás: Prím Online, 2022. december 29. 14:38

Az LG Electronics (LG) a 2023-as CES kiállításon egy új, minimalista kialakítású készülékcsaládot, köztük egy mosógépet és egy szárítógépet mutat be. Az új termékcsalád formatervezés szempontjából visszanyúl egészen az alapokhoz, vagyis nélkülöz mindenfajta felesleges dizájnelemet az időtálló, minimalista esztétika érdekében. A különleges, tartós kialakítású termékek az LG fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségét is tükrözik, mivel kívül-belül újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek, gyártásuk pedig kevesebb alkatrészt és energiafelhasználást igényel.

Az LG minimalista készülékei bármilyen dekorációhoz, színkombinációhoz vagy lakberendezési trendhez jól passzolnak. A termékcsalád szürkeárnyalatos színpalettája és a díszítőelemek hiánya modern, mégis klasszikus megjelenést kölcsönöz a termékeknek, így azok tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe. Egyszerű formatervezésük mellett az LG készülékei elegánsan letisztult kezelőfelületeket kaptak, amelyek használatát könnyen megszokják majd a felhasználók.

 

Az LG célja tevékenysége minden területén csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást, az új készülékeket éppen ezért a fenntarthatóság jegyében tervezte meg. A felhasznált alkatrészek és öntött elemek számának csökkentése révén az LG minimalista kialakítású termékeinek előállítása kevesebb időt, erőforrást és energiafelhasználást igényel. Az új termékcsalád minden egyes modelljének belső és külső alkatrészei, valamint csomagolása is újrahasznosítható anyagokból készül.

 

 

A hűtőszekrényt, mosógépet, szárítógépet, tűzhelyet és mosogatógépet tartalmazó új készülékpaletta része az LG innovatív, bővíthető termékcsaládjának. A bővíthetőség azt jelenti, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásban található Upgrade Centerből új funkciókat tölthetnek le eszközeikre, így bővítve azok képességeit.

 

„Minimalista kialakítású készülékeink fenntarthatók, stílusosak és könnyen kezelhetők, ezáltal új értéket teremtenek a vásárlók számára” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Célunk, hogy a továbbiakban is olyan korszerű, gondosan megtervezett megoldásokat kínáljunk, amelyek alkalmazzák innovatív technológiáinkat, mégis tükrözik elkötelezettségünket a fenntarthatóság iránt.”