Új korszakot nyit a képernyőtechnológia történetében a Samsung

forrás: Prím Online, 2023. január 4. 16:11

Újdonságokkal hangolódik a 2023-as CES-re a Samsung. A vállalat a világ egyik legmeghatározóbb technológiai eseményét megelőző napokban rántja le a leplet az új Neo QLED, MICRO LED és OLED termékcsaládjáról, valamint a tudatos életmódot támogató termékeiről és kiegészítőiről. A kínálat olyan továbbfejlesztett, innovatív készülékeket tartalmaz, amelyek középpontjában a csatlakoztathatóság és a személyre szabott felhasználói élmények állnak. 

A Samsung sokoldalú termékportfóliója segít a felhasználóknak, hogy az intuitív technológiával saját, még inkább személyre szabott élményeket alakítsanak ki a mindennap használt eszközökkel. Idén a vállalat még egy lépéssel tovább halad a fejlődés útján felhasználók mindennapi életének egyszerűsítése érdekében, hiszen a SmartThings okosotthon-platformján keresztül az ökoszisztémában zökkenőmentes többeszközös integrációt kínál.

 

"2023-ban az innováció határait feszegetjük, hogy a felhasználóknak ne csak kiváló képminőséget kínáljunk, hanem egy holisztikus, prémium készülékélményt, amely arra van szabva, amire szükségük van és amit a csatlakoztatott otthonuktól elvárhatnak" – mondta Cheolgi Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. "A SmartThings segítségével a továbbfejlesztett technológiánk zökkenőmentes és intuitív, hogy a mindennapi élet még fenntarthatóbb és élvezetesebb legyen."

 

Prémium, csatlakoztatott élmények a Neo QLED készülékkel

 

A Samsung legújabb Neo QLED 8K és 4K televíziói szinte minden igényt kielégítő lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak. A Neo QLED képminőségét a Samsung fejlett Neural Quantum Processzora biztosítja, amely 14 bites feldolgozással és MI (mesterséges intelligencia) felskálázással támogatja a Quantum Mini LED-világítású tévéket, és olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a Shape Adaptive Light Control és a Valódi mélységérzékelés Pro a háromdimenziós, lenyűgözően élethű kép érdekében.

 

A 2023-as Neo QLED készülékek nem csupán tiszta képet biztosítanak: a nagy felbontású panel és a Samsung saját fejlesztésű algoritmusa működteti a Samsung új Auto HDR Remastering funkcióját. Ez az MI mélytanulási technológiát használ, hogy jelenetenként elemezze és valós időben alkalmazza a nagy dinamikatartományú (HDR) hatásokat a szabványos dinamikatartományú (SDR) tartalmakra, így az SDR-tartalmak fényesebbé és élénkebbé válnak az élethű hatás érdekében.

 

Emellett 2023-ban a SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module közvetlenül a Samsung termékekbe lesz beépítve. A gördülékeny csatlakoztatott élmény érdekében pedig a SmartThings automatikusan szinkronizálja az eszközöket, így nem csak a Samsung, hanem a harmadik féltől származó készülékek és IoT-eszközök* is könnyebben vezérelhetők a zökkenőmentes kapcsolat érdekében.

Csevegjünk együtt: A felhasználók könnyedén beléphetnek egy élő csevegőcsoportba, ahol valós időben oszthatják meg gondolataikat azokkal, akik szintén ugyanazt a tartalmat nézik.

ConnecTime: A ConnecTime, azaz a KapcsolódásIdő könnyebbé teszi a videóhívások fogadását csatlakoztatott eszközökről, nagyobb felületet biztosítva a videóhívásokhoz a TV-n, valamint zökkenőmentes átmenetet, ha a felhasználó a mobilitás érdekében át akarja tenni a hívást egy másik képernyőre.  

3D térképnézet: A Samsung 3D térképnézetet úgy tervezték, hogy a felhasználók kényelmesen vezérelhessék és követhessék nyomon a csatlakoztatott eszközöket, így madártávlatból láthatják otthonukat és az összes SmartThings-eszközüket egy pillantás alatt. 

 

 

Még több megtekintési lehetőség a MICRO LED és a Samsung OLED kijelzőkkel 

 

A 2023-as MICRO LED termékcsalád 50 és 140 hüvelyk** közötti új modelleket kínál, páratlan képminőséggel és képernyőélménnyel. Moduláris jellegének köszönhetően a MICRO LED nem kötődik formához, arányhoz és mérethez, így teljesen testre szabható, hogy illeszkedjen a felhasználó által preferált beállításhoz. Keret nélküli formatervezése lehetővé teszi, hogy konfigurációtól függetlenül a képernyő és a környezete közötti határvonal szinte észrevétlen legyen. 

 

A fogyasztók igényeihez igazodva a Samsung 2023-as OLED termékcsaládja már 55, 65 és az új, ultranagy, 77 hüvelykes modellekben is elérhető. A vállalat legújabb OLED modelljei a Samsung Neo QLED-hez kifejlesztett Quantum Dot technológiával, valamint Neural Quantum Processzorokkal rendelkezik, hogy megőrizze az OLED-technológia alapvető erősségeit, ugyanakkor javítsa a fényerőt és a színmegjelenítést.

 

A kibővített termékcsalád 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával és a Samsung összes intelligens funkciójával rendelkezik. A Samsung OLED TV-k pedig most először kaptak AMD FreeSync Premium Pro tanúsítványta magával ragadójátékélmény érdekében.

 

Mutasd meg a stílusodat az új lifestyle készülékekkel és funkciókkal

 

A fogyasztók életmódbeli igényei folyamatosan változnak. Ezekhez igazodva a Samsung olyan új lifestyle termékeket és funkciókat mutatott be, amelyek egy újabb szintre emelik a felhasználói élményt, lehetővé téve a személyre szabott egyedi tartalomfogyasztást. 

The Premiere 8K: 2023-ban a Samsung bemutatja lézerprojektorának új verzióját, a The Premiere 8K-t. Az ultrarövid vetítési távolságú projektorcsalád mostantól egy 8K-s modellel is rendelkezik, amely még nagyobb felbontásban nyújt különleges élményt a felhasználóknak. Maximálisan 150 hüvelykes képernyőméretet támogat, így hatalmas képernyővel és ehhez illő kiváló felbontással rendelkezik.

The Freestyle Smart EDGE Blendinggel: A The Freestyle lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy szinte bárhol, bármikor megnézhessék kedvenc tartalmaikat. 2023-ban a felhasználók az új Smart EDGE Blending funkciónak köszönhetően egyszerre akár két készüléket használhatnak, és 21:9-es képarányban nézhetnek tartalmakat, manuális beállítások nélkül. 

Új felhasználói felület és kiegészítők: A Samsung 2023-ban egy új és továbbfejlesztett Samsung Art Store-t vezet be olyan funkciókkal, mint az előnézetek áttekintése és a kibővített tartalomkínálat, amelyek egy galéria vagy múzeum látogatásának élményét adják. Szintén újdonság a The Frame modern és fényűző megjelenést biztosító fémkerete. A Samsung legújabb tévécsaládja könnyedén felszerelhető a falra a külön megvásárolható Automatikusan forgó fali konzol és állvány segítségével, amely az automatikus forgatást és függőleges médianézési élményt a The Frame és a Neo QLED tévékre is képes átvezetni.

 

Mindennapi fenntarthatóság a Samsung képernyőivel

 

A 2022-ben bejelentett legújabb környezetvédelmi stratégiájával összhangban a Samsung következetesen együttműködik partnereivel és ügyfeleivel a környezettudatosság érdekében, szélesebb körű pozitív hatást biztosítva a termék teljes életciklusa során. Ennek eredményeképpen az egyes lépések környezettudatosabbá válnak, a gyártási folyamat hatékonyabbá tételétől kezdve a csomagolás csökkentésén át a felhasználók termékhasználatának megváltoztatásáig.

Újrahasznosított anyagok: A 2023-as termékcsaládban a Samsung a SolarCell Remote távirányítóhoz használt konzolalkatrészek 20%-át óceánból származó, újrahasznosított műanyaggal helyettesíti. Emellett a tápegység fő részeihez újrahasznosított alumíniumdobozokat és rezet használnak, így az eredetileg felhasznált anyagok mintegy 12%-át helyettesítik.

A gyártási folyamat negatív hatásainak csökkentése: A Samsung olyan könnyű fröccsöntőformát tervezett, amely kevesebb anyagot igényel, és amelynek szerkezete újrafelhasználható, így csökkentve a gyártáshoz szükséges teljes energiafogyasztást és nyersanyagokat.

MI Energiatakarékos üzemmód: A SmartThings segítségével a Samsung 2023-as tévéi támogatják az MI Energiatakarékos üzemmódot, amely új módszerekkel segít a felhasználóknak több energiát megtakarítani. A SmartThings Energy szolgáltatás a TV-ken egyszerű változtatásokkal segít csökkenteni a csatlakoztatott eszközök ökológiai lábnyomát, például automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsolja az egyes készülékeket, amikor nincsenek használatban. A 3D térképnézet segítségével pedig könnyebb lesz teljeskörű áttekintést kapni a csatlakoztatott eszközökről, és az energiatakarékossági ötleteket a gyakorlatba ültetni.

Ökocsomagolás: 2023-ban a Samsung ökocsomagolás minimális nyomtatással fog megjelenni, így kevesebb tintát használnak az előállítása során, továbbá hogy a vállalat csökkentse a műanyag felhasználását, papírszalag kerül majd a csomagolásba. Emellett a csomagolási méreteket is csökkenteni fogják az alacsonyabb ökológiai lábnyom érdekében.

 

Többdimenziós hangzásvilág és hangminőség a mesterséges intelligencia segítségével

 

A prémium kategóriás képernyőélmény megfelelő hanggal biztosít igazán magával ragadó élményt. A Samsung tévék lenyűgöző beépített hangszórókkal rendelkeznek, de a moziélmény az erőteljes új funkciókkal és eszközökkel válik igazán valóságossá.

MI Hang újrakeverés: A Samsung zászlóshajó tévéje (QN900) és hangprojektora (HW-Q990C) 2023-ban Hang újrakeverő funkciót biztosít, amely az MI-t használja az egyes hangobjektumok újrakeverésére, hogy a hangok tiszták legyenek, a környezeti hangok teljesen átjárják a teret, és minden komponens a megfelelő hangerővel szólaljon meg.

Új hangprojektorok: A Dolby Atmost támogató 11.1.4 csatornás hangzással rendelkező legújabb soundbar, a HW-Q990C mellett az ultravékony HW-S800B szintén erőteljes, magával ragadó hangzást kínál 3.1.2 csatornás Dolby Atmosszal, a mindössze 40 mm magas és 38 mm mély készülékből. Könnyen elhelyezhető bármilyen tévé mellett, és mégis tiszta hangzást kínál ütős basszusok kíséretében.

Q-Symphony: A 2023-as új Q-Symphony a TV és a soundbar közötti harmónia új formája, amely nagy mértékben továbbfejlesztett hangzást biztosít, amelyhez a soundbar a TV neurális feldolgozó egységét használja a hangjelek elemzéséhez és az egyes hangok feldolgozásához, hogy minden eddiginél részletesebb legyen.

 

2023-ban a Samsung TV-k és a Samsung hangprojektorok párosításával ezek az eszközök a vállalat eddig elérhető legerősebb, személyre szabható ökoszisztémáját kínálják majd.

 

_____________________

* A SmartThings 2023-ban támogatja a Mattert és a HCA-t. Ez lehetővé teszi a SmartThings felhasználók számára, hogy több ezer kompatibilis eszközt zökkenőmentesen hozzáadjanak a SmartThings otthoni környezetükhöz.

** A Samsung MICRO LED termékcsaládja 2023-ban 50, 63, 76, 89, 101, 114 és 140 colos méretben kerül forgalomba. A készülék elérhetősége országonként eltérő.