Az ABB E-mobility új otthoni töltési megoldása segíti a fenntartható mobilitást

forrás: Prím Online, 2023. január 7. 12:11

Az ABB E-mobility bemutatta az új Terra Home töltési megoldását a világ legjelentősebb technológiai rendezvényén, a Las Vegas-i CES 2023-on.

 

• Az ABB E-mobility a Las Vegasban megrendezett CES 2023 kiállításon mutatta be az új, lakossági AC töltési megoldást, a Terra Home-ot  

• A töltési megoldás képes automatikusan előnyben részesíteni a megújuló forrásokból származó villamos energiát  

• Az új töltési innováció alátámasztja az ABB E-mobility globális tanulmányának* megállapításait – a válaszadók 90%-a kötelességének érzi a fenntarthatóbb cselekvést    

 

A Terra Home, amely még az idén forgalomba kerül, a lakossági elektromosautó-töltés következő generációját jelenti a fogyasztók számára. Az innovatív kialakítással a felhasználók a lehető legjobban kihasználhatják megújuló energiaforrásaikat és ezzel tovább csökkenthetik szénlábnyomukat. 

  

Az előrejelzések szerint 2040-re 340-490 millió töltőre lesz szükség világszerte és jelenős hányaduk lakossági, otthoni töltő lesz, amelyek az összes elektromosautó-töltőberendezés 82%-át teszik majd ki**.   

 

Az ABB E-mobility új, otthoni töltési megoldásának bejelentése alkalmából készült egy felmérés, melyben a járművezetőket a 2023-ra és az azt követő időszakra vonatkozó legfontosabb prioritásaikról kérdezték világszerte. 

 

 

A felmérés szerint a fenntarthatóság a válaszadók legfontosabb motivációi között szerepel. A megkérdezettek 90%-a nyilatkozott úgy, hogy felelősséggel tartozik azért, hogy olyan döntéseket hozzon, amelyek segítenek megóvni a bolygót a jövő generációi számára. 

 

A válaszadók 86%-a megerősítette, hogy az elkövetkező évben lépéseket fog tenni az utazásaival kapcsolatos szén-dioxid- kibocsátások csökkentése érdekében. Az elektromos autóra való átállás a legfontosabb környezetbarát változtatások között szerepelt, a magáncélú gépkocsi-használat csökkentése és a tömegközlekedés használatának növelése mellett. 

 

A hírrel kapcsolatban Leon van de Pas, az ABB E-mobilitás desztinációs töltési részlegének vezetője elmondta: “A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a járművezetők készek és hajlandók velünk együtt lépéseket tenni az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósítása érdekében.” 

 

“Az új Terra Home példátlan választási lehetőséget kínál a felhasználóknak, és még több ember számára biztosítja a rugalmasságot, hogy egyszerűen és stílusosan álljanak át az elektromos mobilitásra.”  

 

 

Az ABB E-mobility új Terra Home töltési megoldása képes automatikusan előnyben részesíteni a megújuló energiaforrásból -például napenergiából- származó villamos energiát, így különösen vonzó lesz a válaszadók több mint felének (54%), akik arról számoltak be, hogy nagyobb valószínűséggel használnának elektromos autót, ha garantálható, hogy az azt tápláló villamos energia megújuló forrásból származik.  

 

A Terra Home nemcsak a fenntartható töltési lehetőségek terén állít új mércét, hanem a stílus és az egyszerűség terén is. A Terra Home minimalista dizájnja, az anyagválaszték és a személyre szabható burkolatoknak köszönhetően az otthonok és életstílusok széles skálájába tud harmonikusan illeszkedni.    

 

Emellett az olyan intelligens funkciók, mint a Plug N Charge, azonnali és automatikus azonosítást tesznek lehetővé az autó és a töltő között, így a töltés engedélyezése teljesen zökkenőmentessé válik. Ezenkívül interaktív világítási funkciók jelzik a töltési folyamat státuszát, míg a töltés állapotáról szóló értesítések könnyen elérhetők az ABB E-mobility töltő applikáción***, ami a töltés engedélyezésére is használható, biztosítva, hogy csak a tulajdonos csatlakozhasson a Terra Home-hoz.   

 

A járművezetők nyugalmát és az üzembiztonságot tovább növeli a Terra Home és az ABB E-mobility közötti felhőkapcsolat, amely lehetővé teszi, hogy egy tapasztalt csapat végezze a töltő gyors és hatékony távoli szervizelését, míg a távoli firmware-frissítések szavatolják, hogy a felhasználók mindig a legújabb töltési funkciókkal rendelkezzenek.  

 

_____________________

* A tanulmányban 5500 járművezető vett részt a következő országokból: Ausztria, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Svájc, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.

** EVO Report 2022 | BloombergNEF | Bloomberg Finance LP (bnef.com)

*** Az ABB E-mobility Charger Sync alkalmazás új generációja és a Terra Config alkalmazás 2023 első negyedévében lesz elérhető az EV felhasználók és az alkalmazást telepítők számára.