A Bridgestone EMIA a világ legzöldebb vállalatai között

forrás: Prím Online, 2023. február 2. 12:38

A Bridgestone EMIA már második egymást követő évben nyerte el a platina fokozatot az EcoVadis éves fenntarthatósági értékelésében. Az Európát, a Közel-Keletet, Afrikát és Indiát magába foglaló Bridgestone EMIA fenntarthatósági eredményeinek elismeréseként érdemelte ki a díjat, amellyel a vállalat megerősítette helyét a világ több mint 200 iparágának, közel 100 000 vállalata között a legjobb 1%-ban.

Az EcoVadis a világ egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb szervezete, ha az üzleti szféra fenntarthatósági minősítéseiről van szó. Globális szakértői csapata a vállalatokat egy 100 pontos skálán értékeli négy kulcsfontosságú területen: Környezetvédelem, Munka és emberi jogok, Etika és Fenntartható beszerzés.

 

Az EcoVadis 2015-ös legelső értékelése óta a Bridgestone EMIA a fenntartható üzleti gyakorlatok iránti folyamatos elkötelezettségének köszönhetően egyre magasabb minősítésekben részesült. A kezdeti top 12%-ból 2018-ban az első 4%-ba került át, míg 2021-ben és 2022-ben már az első 1%-ban szerepelt.

 

 

A Bridgestone a fenntarthatóság elkötelezett híve 

 

A Munka és emberi jogok terén elért idei, jobb pontszám a Bridgestone globális emberi jogi irányelvének folyamatos alkalmazását bizonyítja. A vállalat az év során a központi beszállítói láncában és a különböző tevékenységei során egész évben átvilágítást végez, biztosítva azt, hogy ne csak megfeleljen a társadalmi elvárásoknak, hanem túl is szárnyalja azokat. A Fenntartható beszerzés kategóriájában a Bridgestone globális fenntartható beszerzési irányelvének folyamatos alkalmazása hozzájárul a fenntarthatóság előmozdításához a teljes ellátási láncban – mind a környezet, mind a közösségek javára, amelyekben működik. Míg a Környezetvédelem és Etika kategóriáiban a pontszámok nem változtak 2021-hez képest, a Bridgestone EMIA új bizonyítékokat és kezdeményezéseket prezentált, hogy bizonyítsa, továbbra is a kijelölt fenntarthatósági úton halad.

 

Koji Takagi, a Bridgestone EMIA igazgatótanácsi tagja és fenntarthatósági igazgatója szerint „az EcoVadis-tól a második egymást követő évben kapott legmagasabb minősítés alátámasztja a Bridgestone szilárd elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, és azt, hogy fenntartható megoldásokkal foglalkozó vállalatként továbbra is társadalmi és fogyasztói értéket nyújt. Különösen örülünk, hogy elismerést kaptunk a fenntarthatóság előmozdítására tett erőfeszítéseinkért, nemcsak a Bridgestone-on belül, hanem a teljes ellátási láncban. Ez a minősítés megerősíti a különböző kezdeményezéseink - köztük a Bridgestone E8 kötelezettségvállalás – pozitív hatását, és tovább bátorít minket az elkövetkező évekre vonatkozó terveink megvalósításában."