Érkezik a baba? Legyen emlékezetes a bejelentése!

forrás: Prím Online, 2023. március 1. 09:30

Minden családban örömteli esemény a baba érkezése. Amikor megjelenik a két csík a teszten, Te is biztosan szétkürtölnéd legszívesebben a családtagoknak, barátoknak az örömötöket. De inkább válassz kreatív, ötletes és különleges módot a bejelentésnek, hogy mindenki számára emlékezetes és maradandó emlék legyen a szívet melengető esemény.

Fotón megörökített pillanat

 

Jó ötlet, ha elmentek a pároddal egy fotózásra, és a baba első ruhácskája vagy apró cipője jelezheti a képen, hogy már hárman vagytok. Vagy ha már tudjátok a baba nemét és a nevét is, akkor a Peekabooshop.hu babaszoba-kiegészítői közül a dekorációnál megtalálható dekorbetűkből megrendelhetitek a kicsi nevét. A fotón a kezedben tartva és később a babaszoba falán vagy ajtaján is remekül fog mutatni.


 

De egy babacsörgőt vagy cumit tartva is elég beszédes lesz az elkészült kép.

 

Fontos az időzítés!

 

A bejelentés módját az is meghatározza, hogy mikor tervezitek elárulni a nagy hírt. Vannak, akik nem akarnak vele várni egy percet sem. Mások inkább kivárják a harmadik hónap végét. Ha a baba nemét is szeretnétek tudatni, akkor bizony szükséges lesz az ultrahang vizsgálat, ami felfedi, hogy a babácska fiú vagy lány.

 

Ha a leendő apukának szeretnéd bejelenteni

 

„Drágám, gyerekünk lesz!”- ennél azért sokkal ötletesebb, kreatívabb és érzelmesebb módja is van annak, ha a pároddal szeretnéd közölni, hogy úton van szerelmetek gyümölcse.

 

 

Buli a barátokkal

 

A baráti társasággal természetesen más módon tudatjuk, mint életünk párjával. Hatásos és látványos megoldás a lufiba rejtett, baba nemét eláruló kék vagy rózsaszín konfetti. Édes megoldás, ha plusz egy főre teríted meg az asztalt, de babaétkészletet használva. Ha etetőszéket is teszel az asztalfőre, akkor biztosan nem marad kérdés senkiben.

 

Kinek, mikor mondd el?

 

A várandósság nagyon intim és személyes, ezért kényes kérdés, hogy kivel, mikor tudasd. A pároddal minél előbb, de sokszor ő is jelen van a teszteléskor. A leendő nagyszülők is biztos tűkön ülnek már és alig várják, hogy végre unokázhassanak, így nem érdemes sokat várni a hírrel. Óvatosságból azonban sokan megvárják az első 12 hetet. Majd a család más tagjait, barátokat is beavathatod, végül tágíthatod a kört a kollégákkal.

 

Ne feledd, ebben a kérdésben nincs kőbe vésett szabály, úgy és akkor osztod meg a hírt, ahogy Te szeretnéd, ez a legfontosabb!