Jó tanácsok a galléros póló viseléséhez

forrás: Prím Online, 2023. március 1. 19:23

A galléros pólók különleges helyet foglalnak el mind a férfiak, mind pedig a nők ruhatárában. Kellemes nyári viseletnek számítanak, azonban sokkal lényegesebb, hogy különböző ruhadarabokkal kombinálva más-más stílusú öltözködést tesznek lehetővé.

A galléros póló története

 

A galléros póló régebben hosszú ujjú ing volt, melyet a lovaspólósok hordtak, de a 20. században már mint rövid ujjú ruhadarab tűnt fel René Lacoste-nak köszönhetően. A hagyományos T-shirtök mellett a polokozpont.hu oldalán galléros póló is kapható többféle színben és méretben, érdemes innen beszerezni a nekünk tetszőt.

 

A Lacoste-féle krokodil embléma helyett egyéni logót is kérhetünk rá, gépi hímzéssel akár több tucat darabra is felkerülhet a kiválasztott minta. Kitűnően felhasználható lesz így a ruhadarab promóciós célokra is, ami talán üdítően hat a hagyományos gravírozott toll-feliratos bögre-fényképes kulcstartó kombinációjával szemben.

 

A galléros póló - más néven pólóing vagy teniszpóló - nem szövött, hanem kötött anyagból készült már a kezdetekben is, így nyári viseletnek számít, nagyon praktikus ruha ez a rövid ujjú ing helyett.

 

A galléros póló és a rövid ujjú ing

 

Az inget mindig akkor vesszük elő, ha elegánsabban kell megjelennünk valahol: iskolai ünnepségek, családi rendezvények, megbeszélések, interjúk alkalmával kerül elő. A nyári melegben azonban sokkal praktikusabb egy rövid ujjú változat - de épp annyira divatjamúlt is.

 

A szakértők szerint sokkal trendibb manapság egy galléros póló, hiszen ezt smart casual (a hétköznapinál elegánsabb) viseletként és smart (elegáns) viseletként is hordhatjuk, de egy egyszerű farmerral akár hétköznapivá is tehetjük.

 

A galléros pólóhoz illik a sort, a vászonnadrág, de a jogging is, és a megfelelő cipővel kombinálva bármely eseményen megjelenhetünk ebben a felsőben, sőt sportoláshoz is használhatjuk.

 

Egy nyári esküvőn a férfiak számára ideális viselet lehet a galléros póló öltönynadrággal és ünnepibb cipővel, amit aztán a lakodalmi tánchoz sportcipőre is lehet cserélni.

 

A nők szoknyával, vászonnadrággal, sorttal is hordhatják a teniszpólót, itt is a cipőválasztás dönti el, mennyire lesznek elegánsak.

 

A galléros póló viselésének szabályai

 

Végezetül álljon itt néhány jó tanács a pólóing megfelelő viseléséhez:

 

 

Ezeket az előírásokat betartva a galléros póló segítségével egyszerre kaphatunk laza, hétköznapi, de elegáns viseletet is. Nem kell többé azon aggódnunk, hogy mit vegyünk fel egy üzleti találkozóra, hiszen a pólóing kitűnő megoldást jelent minden szempontból.