Hogyan fokozható az arcszérumok hatása?

forrás: Prím Online, 2023. március 1. 19:41

Az arcszérumok önmagukban alkalmazva is nagyon hatékonyak lehetnek az aktív összetevők magas koncentrációja révén, azonban egyes kozmetikai kezelésekkel, gépekkel tovább fokozhatók a pozitív hatások.

A természetes arcszérumok támogatják az arcbőr egészséges működését, anyagcseréjét, összetevőktől függően hidratálják, feltöltik feszesítik az arcbőrt, regenerálják, halványítják a pigmentfoltokat, pattanásokat. A modern technológiával kombinálva pedig még hatékonyabbak lehetnek. Végezhetők-e a kozmetikai kezelések otthon is, vagy csak a szalonokban várhatsz látványos eredményeket?

 

Mik azok az arcszérumok?

 

Szeretnéd feldobni a bőrápolási rutinodat olyan készítménnyel, amely a hidratáló krémeknél többet nyújt? Az arcszérum lehet a megoldás minden problémára, minden bőrtípusra: az anti-aging hatású Retinol szérum vagy a niacinamid vagy a hyaluron szérum, a hibátlan bőrtónusért a PAD szérum, esetleg a mindenre jó megoldást jelentő aktív C-vitamin szérum. A szérum a bőrproblémák, például az elszíneződések, a fakóság, a finom vonalak vagy a pattanások kezelésének titkos fegyvere.

 


Az arcszérum több, mint egy egyszerű krém. Könnyű textúrájával képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal képes jobban kifejteni a hatásait. Nem túl vastag, nem is túl nehéz, így a zsíros bőrűek számára is tökéletes lehet. 

 

Milyen előnyökkel jár az arcszérum használata?

 

A szérum koncepciója az, hogy a nagyobb mennyiségű aktív molekulák potenciálisan behatolnak a bőr felszínére, és így optimális hatékonyságot érnek el. Emellett a nagyobb koncentráció miatt általában rövidebb idő alatt látványos eredményeket lehet elérni. Mivel a szérum könnyebb, és gyorsan juttatja el a hatóanyagokat a bőrbe, ezért először ez kerül fel a bőrre az arctisztítás után.

 

Azonban a szérumot is le kell zárni, hogy maximalizálhasd az előnyeit, ezért a hidratáló krém vagy arckrém a következő lépés.

 

Hogyan növelhető az arcszérumok hatása?

 

A megoldást a kozmetikai gépek jelentik, amelyeket akár a szalonokban kozmetikus révén vehetsz igénybe, egyes típusok esetében pedig akár az otthonodban is használhatsz. 

 

Az ultrahanggal működő gépek a magas frekvencia által keltett rezgéseket használják a hatóanyagok bőrbe jutatására. Felmelegítik a bőrt és ezzel egyidejűleg mikromasszázst biztosítanak, fokozzák az anyagcserét, a vér- és nyirokkeringést, ezáltal gyorsítják a készítmény felszívódását, a hatóanyagok bőrbe juttatását. A szérumok hatóanyagainak a bőr mélyebb rétegeibe juttatásával beindul a kollagéntermelés, így a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz.

 

Mely szérumok alkalmasak ultranagozásra?

 

Az ultrahangos készülékek vizes és zsíros bázisú kozmetikumokkal egyaránt használhatók, így bármilyen szérummal tökéletesen működnek. 

 

Az otthoni arcápolási rutinba is könnyen beilleszthető a kezelés. Arctisztítás után következhet a szérum egy kis mennyiségű arczselével keverve. Az ultrahangozás pár percet vesz igénybe, és a szemkörnyékápolást is támogathatod ultrahanggal. A kezelést hidratáló krémmel érdemes zárni.