A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

forrás: Prím Online, 2023. március 24. 13:59

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ). A szervezet közgyűlésének a teljes vezetésről kellett dönteni, mivel mind Fritsch Róbert elnök, mind az elnökségi tagok mandátuma lejárt. Emellett új felügyelő bizottsági tagokat is kellett választani.

 

A beszámolók meghallgatása után a közgyűlés újabb két évre bizalmat szavazott az eddigi vezetésnek. Megerősíttették pozíciójában Fritsch Róbertet, a Fővárosi Vízművek informatikai igazgatóját. A szakember 2014 óta tagja a szervezetnek, amelynek munkáját 2019-2021 között alelnökként, az előző ciklusban már elnökként, segítette. Szakmai pályafutását a Kontrax Zrt.-nél kezdte, majd hosszú időt töltött az Aegon Biztosítónál informatikai szakértőként, később fejlesztési vezetőként. Az AAM tanácsadó cégnél belekóstolt a tanácsadói munkába is. Jelenlegi munkahelyén 2001 óta dolgozik.

 

A VISZ új alelnöke a következő kétéves ciklusban Gazdag Ferenc, akinek IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére. 2008-tól az EGIS-nél üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke. Pályája során dolgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgálgatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként. Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs Fórumának vezetője.

 

Az elnökség összetétele sem változott. Újabb két évre kapott bizalmat Nagyné Agárdi Györgyi az Allianz Hungária informatikai vezetője.  Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON magyarországi cégcsoportjának IT- és digitális technológiai igazgatója, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Füzi Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. informatikai üzemeltetési vezetője, valamint Knuth Ábel, a Scientific Games magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, aki immár 2014 óta tagja a szervezet elnökségének.

 

Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária informatikai vezetője, lesz. A 2018-ban az Év CIO-jának választott szakember több mint huszonöt éve dolgozik IT-vezetőként a pénzügyi szektorban. Hosszabb időt töltött az Aegon Biztosítónál és az Erste Banknál is. 2009 óta dolgozik az Allianz Hungáriánál. A VISZ elnökségének 2014 óta aktív tagja, a szervezeten belül a digitális oktatás fejlesztéséért és az ehhez kapcsolódó pályázatokért felel.

 

Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON magyarországi cégcsoportjának IT- és digitális technológiai igazgatója, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Füzi Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. informatikai üzemeltetési vezetője, Gazdag Ferenc, az MVM Services Zrt. Digitalizációs Transzformációs Központjának vezetője, valamint Knuth Ábel, a Scientific Games magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, aki immár 2014 óta tagja a szervezet elnökségének.

 

Popovicsné Koncsos Brigitta a közgazdász szemléletű informatikai vezetők táborát gyarapítja. 2001-től dolgozik az E.ON-nál. Kezdetben SAP tanácsadó, majd projektvezetők, 2005-től pedig különböző vezetői beosztásokban dolgozott. 2017-től irányítja ügyvezetőként a Digital Technology Hungary Kft.-t, és tagja az E.ON nemzetközi technológiai felső vezetői csoportjának. Az Associsation of Enterprise Architect (AEA) Magyar Tagozatának alelnöke, a VISZ Architektúra Szakmai Fórumának vezetője.

 

Füzi Csaba szakmai pályafutása során több cégnél töltött be különböző IT-vezetői pozíciókat. Dolgozott többek között a Fornaxnál, a Synergon Atos Originnél, az AXA Biztosítónál, a Banco Popolarénál, vezette a Kincsinfo NKft.-t, és volt a Magyar Államkincstár informatikai vezetője. 2020 óta irányítja a Diákhitel Központ informatikai üzemeltetését.

 

Gazdag Ferenc IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére. 2008-tól az EGIS-nél üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke. Pályája során dolgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgálgatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként. Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs munkacsoportjának.

 

Knuth Ábel a Scientific Games-korszaka előtt dolgozott IT-vezetőként a Philipsnél, a Wolters Kluwer cégcsoportnál és a BÁV Zrt.-nél, majd 2010-től több éven át a Szerencsejáték Zrt. IT-szervezetét irányította.

 

A szervezet felügyelőbizottságából munkahelyváltás miatt távozó Király Péter helyére a közgyűlés Pocsai Zsoltot választotta, aki ügyvezetőként irányítja az OTP Bank Digitális Infrastruktúra Szolgáltatások Igazgatóságát. Pocsai a bankszektorban kezdte pályafutását, majd több mint 6 éven át felelt a Magyar Közút NZrt. informatikájáért. Ottani munkájának elismeréseként 2016-ban elnyerte az Év CIO-ja elismerést.

 

A felügyelőbiztosság két további helyén nem történt változás. Az elnöki pozíciót továbbra is  Kertészné Gérecz Eszter tölti be, míg a harmadik tag Tóth Attila Zoltánt maradt.