Maximális védelem a telefonodnak betekintésgátló üvegfólia segítségével

forrás: Prím Online, 2023. április 14. 09:36

Bizonyára voltál már olyan helyzetben, amikor nem szeretted volna, hogy a körülötted lévők bármit is meglássanak a képernyődön megjelenő képekből, adatokból, és tudod, milyen zavaró, amikor a buszon, tömegben telefonozva mások is olvashatják az üzeneteidet.

Ennek most vége, ha felszereled az iPhone-od kijelzőjét Privacy üvegfóliával. A készülékek extra védelméért amúgy is ajánlatos a gyárilag megerősített kijelzőt kellően kemény, vagyis a karcok és ütések ellen védelmet nyújtó üvegfóliával és telefonházat védő tokkal felszerelni. A Privacy fólia segítségével pedig lehetőséged van még a nemkívánatos pillantásoktól is megóvni a telefonodat. Ne várd meg, amíg bekövetkezik a baj, a megelőzés kevesebbe kerül. 

 

Üvegfólia a magánszféra védelmére

 

A Privacy üvegfólia, vagy más néven adatvédelmi képernyővédő hasznos Apple kiegészítő, ugyanis nemcsak a karcolásoktól, ütődésektől és bármilyen más, a kijelzőre irányuló veszélytől védi a képernyőt, hanem óvja a magánéletedet is a bámészkodóktól. 


 

Elvégre akár a buszon játszol valamelyik kedvenc játékoddal, akár egy közösségi helyen, kávézóban dolgozol, bankolsz a telefonod segítségével, bárki ránézhet a képernyődre, és láthatja, mit csinálsz. A vizuális hackelés is egy létező bűncselekmény, amelynek során a más képernyőjén megfigyelt információkat használják fel a bűnözők. Ennek megakadályozására is nagyszerű eszköz a Privacy fólia.


Hogyan működik a Privacy fólia?

 

A legolcsóbb adatvédelmi képernyővédők csak elsötétítik a képernyőt, ami számodra sem ideális, így nem ez lesz a legjobb megoldás, hanem az a technológia, amely a polarizációt használja. Ez ugyanis csak 30-45 fokos szögben engedi láthatóvá válni a képernyőt, így aki ennél messzebbre megy, csak egy sötét kijelzőt lát. 

 

Persze ehhez az is kell, hogy a leskelődő illető távolabb legyen, és a képernyő betűmérete ne 96 pt nagyságúra legyen állítva, valamint a jelszavaidat is kezeld mindig bizalmasan. 

 

A bepillantást gátló üvegfólia tökéletes választás, hiszen további előnye, hogy az ujjlenyomatok megtapadását is gátolja, tökéletesen átereszti a fényt, továbbá a kijelző érzékenységét sem csökkenti.

 

Válassz megfelelő kijelzővédő üvegfóliát!

 

Amikor a legjobbat keresed, sorakoztasd fel a számodra fontos szempontokat, hogy a legmegfelelőbbet választhasd. 

 

A műanyag fóliákat felejtsd el, hacsak nem íves képernyőre keresel megoldást, ugyanis ezek nem elég kemények, hogy megóvják a mélyebb karcoktól, nagyobb ütésektől. Az edzett üveg viszont tökéletes megoldást jelent.

 

Mindig a telefon típusának megfelelőt válaszd, különben nem illeszkedik teljesen, ami a széleken a fólia leválását, ezáltal a védelem gyengülését okozhatja. Az üvegfóliát felhelyezheted Te magad is, ha betartod az előírásokat, zsírtalanítod, portalanítod a felületet, megfelelően helyezed rá, de biztosra mehetsz, ha egy szakemberre bízod. Megéri egy megbízható gyártó drágább fóliáját választani, mert az olcsóbbak silány minőségűek lehetnek, ezáltal nem kellő védelmet nyújtanak.