Két ezüstérmet szerzett a magyar csapat a harmadik Európai Lány Informatikai Diákolimpián

forrás: Prím Online, 2023. július 21. 09:58

A versenyzők a Boston Consulting Group és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében zajló foglalkozásokon készültek fel a versenyre. Erdősné dr. Németh Ágnes csapatvezető (a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke) és Szabó Zsanett csapatvezető-helyettes vezetésével vettek részt az EGOI-n.

A harmadik alkalommal megrendezett diákolimpia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a női tehetségekre, hiszen mind világszerte, mind itthon a szükségesnél kevesebb nő dolgozik informatikusként, a versenyzők sikereit látva pedig több lány kaphat kedvet ehhez a pályához.

 

A csatolt fotókon a magyar csapat tagjai láthatók (forrás: Neumann Társaság):

 

 

A képen balról jobbra, a fekete ruhás házigazda guide mellett: Szabó Zsanett helyettes csapatvezető, Nagy Korina, Keresztély Zsófia, Nagy Boglárka, Fülöp Csilla és Erdősné dr. Németh Ágnes csapatvezető, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke.

 

 

Szabó Zsanett csapatvezető-helyettes, Keresztély Zsófia, Fülöp Csilla, Nagy Korina, Nagy Boglárka, Erdősné dr. Németh Ágnes