Játszani jó! A kutyád is ezt gondolja!

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 22:23

Ha kutyád van, akkor nagyon sokféle dolgot kell a számára beszerezned. Azonban nem csupán az alapvető felszerelésekre kell gondolni, mint a fekhely vagy az élelem, hanem arra is, hogy mivel fogod tudni lefoglalni őt napközben.

A kutyajátékok pontosan ebből a célból készültek, így érdemes belőlük többfélét is beszerezni, mivel minden ebnek más az ízlése és a habitusa. Cikkünkben bemutatjuk a különböző játéktípusokat, így te is el fogod tudni dönteni, hogy melyik való leginkább a kutyusodnak.

 

Miért kell a kutyával játszani?

 

Számos oka van annak, hogy miért kell kedvenced energiáit lefoglalni. Ehhez mindenképpen érdemes felhasználni a TopDogMarket különféle játékait, melyek segítenek abban, hogy tartalmas órákat tölts el az állattal. A fáradt kutya a jó kutya, így ha sikeresen le tudod fárasztani, akkor nem fog a lakásban rombolni, és éjszaka is nyugodtabban alszik.
 

 

A bolondozás, játék során erősödik a kutyáddal való kapcsolatod, a kötődés, bízni fog benned és még jobban ragaszkodik hozzád. Ez a tevékenység azonban nemcsak a testet, de az agyat is stimulálja, így testileg és szellemileg is sikeresen le tudod foglalni kedvencedet. Játék közben neveled is az állatot, gyakorolhatjátok a parancsszavakat, a behívást és nem utolsósorban mindketten jól érezhetitek magatokat.

 

A plüssjátékok

 

Minden kutya típusnak ajánljuk, legyen kistestű, nagytestű vagy óriástestű. Mindig jó minőségű plüsst vásárolj és olyat, ami speciálisan ebeknek készült, ezek ugyanis strapabíróak. Ha nem vagy otthon, akkor a biztonság kedvéért pakold el őket!

 

Sípoló játékok és gumi rágókák

 

Egyes kutyák teljesen oda vannak a sípoló játékokért, újra és újra ráharapnak és élvezik, ahogy megszólal. Ezekkel egyedül is tudnak játszani az ebek, általában szívesen szaladgálnak velük, dobálják és rohannak utánuk. Akár sípoló verziót, akár sima gumi rágókát veszel, mindegyik erősíti az állkapcsot és lefoglalja a kutyust. 

 

Etetéssel kapcsolatos termékek

 

Ezekbe a termékekbe jutalomfalatot, száraztápot tudsz tenni, amelynek megszerzéséhez be kell vetnie a kutyádnak a logikáját is, vagy kitartóan kell rágcsálnia. Így egyrészt szellemi, másrészt pedig testi elfoglaltságot is talál magának. 

 

Logikai játékok

 

Ha kedvenced szereti a kihívásokat, vagy az ösztöneire épített játékokat keresel, akkor a logikai termékeket válaszd, amelyek alapja a szimatolás és a próbálgatás.

 

Az örök kedvenc: a labda

 

Labda után szaladni remek szórakozás! Ha nem akarsz hajlongani, akkor vásárolj olyat, ami speciális dobóeszközt is tartalmaz. Ha vízben szeretnéd használni, akkor vegyél frizbit, vagy olyan labdát, ami nem süllyed le.

 

Ajánlj fel többféle játéklehetőséget a kutyádnak, hogy ki tudja választani azt a típust, ami a legszórakoztatóbb a számára. Egyes ebek a labdáért őrülnek meg, és semmi más nem érdekli őket, mások nonstop rágcsálnának. Ha kutyusod kiválasztotta a kedvenceit, akkor mindig figyelj azok épségére, a sérült termékeket pedig dobd ki és szerezz be belőlük újat.