GLAMI.hu: így kerüld el a felesleges pénzkidobást Black Friday-kor

forrás: Prím Online, 2023. november 18. 11:50

A Black Friday csábító kedvezményeinek forgatagában még a legtapasztaltabb és legtudatosabb vásárlókkal is könnyen előfordulhat, hogy szükségtelen termékeket vásárolnak meg. A digitális technológiák és a mesterséges intelligencia azonban már erre is kínál megoldást! Ha veled is megesett már, hogy utólag azon tűnődtél, hogy tulajdonképpen miért is vettél meg valamit, a következő tippek neked szólnak!

A kereskedők által Black Friday-kor alkalmazott agresszív marketing, amely kérlelhetetlenül visszhangozza a "Vásárolj, vásárolj, vásárolj!" üzenetet, gyakran csábít minket impulzív döntések meghozatalára. A felesleges kiadások elkerülése érdekében Európa egyik vezető online divatkatalógusának munkatársai összegyűjtötték, hogy mit tehetünk az ötletszerű vásárlások ellen.

 

A GLAMI.hu divatkereső alapfunkciója, hogy a webshopok kínálatának mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerezésén keresztül egyszerűbbé teszi a divatcikkek online keresését. A platformon a látogatók jelenleg 4300 magyar és európai webáruház kínálatában, több mint 130 termékjellemző (pl. szín, minta, ujjhossz, stb.) alapján kereshetnek.

 

Mivel a tech vállalat egyedülálló rálátással rendelkezik a meghirdetett leárazásokra és egyéb akciókra, érdemes átfutni, hogy néhány egyszerű megfontolás és a legújabb digitális technológiák hogyan segíthetnek megelőzni a nem megalapozott döntések meghozatalát. Akár böngészőben keresel, akár az ingyenes alkalmazást használod, garantáltan hatékonyabbá teheted a divatcikkek vásárlását. Lássuk a listát!

 

Tervezd meg előre, hogy mit fogsz megvásárolni!

 

A Black Friday kiváló lehetőség a ruházati termékek jelentős kedvezményekkel történő beszerzésére. A GLAMI.hu segítségével könnyedén átböngészheted az online ruházati üzletek kínálatát, és megtervezheted, hogy mely termékekre van szükséged. Tovább csökkentheted a túlköltekezés esélyét, ha előre meghatározol egy költségkeretet, amit biztosan nem akarsz átlépni. Iratkozz fel hírlevelekre és kövesd a közösségi média platformokat, hogy mindig értesülj a legfrissebb hírekről! Ráadásul sok márka és üzlet exkluzív ajánlatokat kínál azoknak, akik feliratkoznak a hírleveleikre vagy követik őket a közösségi médiában!

 

 

Összehasonlítás

 

Néha a legolcsóbb ár nem feltétlenül jelenti a legjobb választást. Győződj meg róla, hogy a megvásárolni kívánt termék megfelelő minőségű és az elvárásaidnak megfelelő. Gondolkodj hosszú távon is! Néha egy drágább, de tartós és minőségi termék jobb lehet, mint egy olcsóbb, rövidebb élettartamú ruhadarab. Ez hosszú távon megtakarítást jelenthet. Ne csak az árcédulára koncentrálj, nézd meg több különböző áruház kínálatát és árait! A GLAMI.hu egyik erőssége, hogy segítségével pillanatok alatt megtalálhatod, hogy ugyanazt a terméket hol érdemes megvásárolni. Figyelj az esetleges további kedvezményekre, például ingyenes szállításra vagy kiegészítő ajándékokra! A GLAMI Kívánságlistájának köszönhetően értesítéseket is kaphatsz, amikor az általad megjelölt termékeket leárazzák.

 

Méret és próbálás

 

Határozd meg pontosan a saját méreteidet, ne csak a címkékre támaszkodj! Használj mérőszalagot és mérd meg a derékbőséged, csípőbőséged, ujjhosszúságod, a lábfejed hosszát stb. Az online áruházak mindig kínálnak táblázatokat, amelyek segítik a méretek pontos meghatározását. Az online vásárlók gyakran megosztják tapasztalataikat a termékek méretéről és azok pontos illeszkedéséről. Ezek az értékelések ugyancsak segíthetnek abban, hogy milyen méretet válassz. Mindenképp győződj meg róla, hogy az adott bolt vagy márka számodra megfelelő visszaküldési feltételekkel rendelkezik! Ha mégis rossz méretet választottál, fontos, hogy tudd, hogyan lehet visszaküldeni vagy cserélni a terméket. A GLAMI.hu-n igényelhetsz értesítéseket akár a választott méret alapján is!

 

Felelős vásárlás

 

Keress olyan márkákat, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett! Részesítsd előnyben az újrahasznosított anyagokból készült termékeket és a környezetbarát gyártási folyamatokat! A GLAMI látogatói jelenleg két fő fenntarthatósághoz kapcsolódó keresési kategória közül választhatnak: az összes terméket szűrhetik Fenntartható márkák, illetve Fenntartható anyagok alapján. Ezenkívül 16 szűrő szolgál a nemzetközi textilipari tanúsítvánnyal rendelkező termékek megjelenítésére (pl. Fair trade, OEKO-TEX, PETA-approved Vegan stb.), valamint további 4 egyéb etikus jellemzők szerint történő keresésre (Organikus anyagokból készült, Újrahasznosított anyagokból készült, Vegán, és Tisztességes munkakörülmények között készült (Fairtrade)).

 

Ismerd meg az anyagokat!

 

Tudatosan válassz olyan ruházati cikkeket, amelyek jó minőségű anyagokból készültek, és kerüld azokat a termékeket, amelyek gyorsan tönkremennek, vagy hamar elveszítik formájukat! Használd a GLAMI.hu szűrőit, amelyek segítségével pillanatok alatt megjelenítheted azokat a termékeket, amelyek az általad preferált anyagból készülnek. Ha utánanéznél, hogy honnan származnak az egyes anyagok és milyen tulajdonságaik vannak, ismerd meg azokat a GLAMI útmutatójában.

 

Pár klikk segítségével könnyedén meg fogod találni, amit keresel és ha betartod ezeket az általános szabályokat szinte biztosan nem fogsz felesleges darabokat vásárolni. Ha mindemellett érdekel, hogy mik a 2023-as ősz/tél legfrissebb divat trendjei, vagy ajándékozás céljából vásárolnál, ajánljuk figyelmedbe a GLAMI blogjának legfrissebb bejegyezéseit is!