Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 22:13

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

Ám otthon sem feltétlenül célszerű mezítláb mászkálni, mivel a kemény talaj nem tesz jót a talpnak. Arról nem is beszélve, hogy könnyedén felfázhatunk, úgyhogy érdemes a lakásban is kényelmes és stabil tartást biztosító lábbelit viselni.

 

Télen még bent is kicsit zordabbak lehetnek a körülmények, akár fűtés mellett is. A VIBA cipő webáruház otthoni papucs kínálatában kifejezetten a hideg évszakban ajánlatos modelleket is találhatunk. 

 

Fektessünk hangsúlyt a minőségre odabent a lakásban is! 

 

Sokan hajlamosak lazán gondolkodni ezen a téren, és a legolcsóbb, legsilányabb kivitelt választani házi papucsnak. Pedig ez nem jó taktika, főleg, ha hosszabb távon tartózkodunk a lakásban. 

 

A kényelem nemcsak nekünk fontos, hanem a mozgásszerveink, a gerincünk egészségét is védi a megfelelő kialakítású lábbeli. Ráadásul a biztonság szempontjából is kiemelten lényeges, hogy jól válasszuk meg az otthoni papucsot. 

 

Télen kimondottan meleg, puha változatot tanácsos hordani, ami kényezteti a lábakat, és garantálja a maximális komfortérzetet. Nem kell megijedni attól sem, hogy öregesen, netán ódivatúan fogunk bennük kinézni. A mai márkák hangsúlyt fektetnek az esztétikumra is, úgyhogy rengeteg csinos modellt lehet kapni. 

 

Milyen legyen az otthoni papucs?

 

A házi papucs illeszkedjen a láb anatómiájához, amivel megelőzhetők különféle lábbetegségek is. A bokasüllyedés rengeteg embert érint, ha viszont még nem alakult ki, sokat tehetünk minőségi lábbelikkel a megelőzés érdekében is. 

 

A papucs belső talpkialakítása mellett nagyon fontos a sarokmagasság is. Ha túl lapos, az nagyon kényelmetlen tud lenni, ráadásul nem feltétlenül egészséges a lábra nézve. Az a legoptimálisabb, ha egy kicsit felemelve van a lábfej, a 2-4 centis sarokmagasság optimális. Ezzel megelőzhető a problémák kialakulása, illetve meglévő tünetek esetén azok is enyhíthetők. 

 

Télen természetesen a zárt kivitel az ideális, hiszen ez melegebb, valamint védi a lábujjakat is. Vannak állítható pánttal rendelkező típusú papucsok, amivel egyszerűen a lábfej méretéhez tudjuk igazítani. 

 

Kivehető talpbetét=hosszú élettartam

 

Ne vegyük félvállról az otthoni papucs kiválasztását! A téli szezonban még többet lehetünk a lakásban, ezért kiemelten fontos ilyenkor is a legkomfortosabb modellt beszerezni. Az anatómiai talpbetéttel felszerelt típusok nemcsak teljes mértékben kényelmesek, hanem jól szellőztethetőek is. 

 

Ha kivesszük a betétet, amikor nem viseljük a papucsot, gyorsan megszárad. Amennyiben esetleg tönkremenne, elég a talpbetétet kicserélni, a papucs továbbra is használható. Ez pedig kevésbé költséges, ráadásul nem kell elbúcsúznunk kedvenc lábbelinktől sem.