Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 22:27

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

Merre indulhatunk?

 

Nagy valószínűséggel nem leszünk maximálisan elégedettek a helyzettel, ugyanis döbbenetesen magas árakon próbálnak többnyire rossz vagy közepes állapotú, esetleg látványban feltuningolt épületeket értékesíteni. Egy igazán jó ingatlant találni, a megfelelő helyen, kifizethető áron és durva meglepetések nélkül: ma már nagyon nehéz vállalkozás.

 

Gondolkodhatunk abban is, hogy telket veszünk, illetve a meglévőre építkezünk. Ám ez hatalmas beruházás, számos buktatóval és rizikós szituációval karöltve. Az EcoModul azonnal szállítható mobilházaival azonban a negatívumokat teljesen elkerülhetjük.

 
 

A könnyűszerkezetes építkezés előnyei

 

Sokféle lehetőségünk nyílik, ha elhatározzuk magunkat, hogy a hagyományostól eltérő építkezési módszert választunk. A legkézenfekvőbb ezek közül a konténerház, amely ma már egy modern és innovatív épületet jelent, amelyet adott esetben akár teljesen a saját elképzeléseinkre formálhatunk, hiszen a modulokat igényeink szerint variálhatjuk.

 

A helyszínen gyakorlatilag nincs különösebb teendőnk, a szokásos előkészületek közül is eldönthetjük, hogy mi az, amire nekünk konkrétan szükségünk van. Például kell-e elektromos hálózat, vagy szigetüzemű napelemes rendszer fogja az energiát szolgáltatni? Nélkülözhetetlen-e a csatornázás, vagy inkább kutat fúrunk és emésztőt használunk? Szeretnénk-e hagyományos alapozást, vagy megőriznénk az ingatlan mobilitását a talajcsavaros rögzítéssel?

 

Az építkezés helyszínén akár minimális rákészülés mellett, szinte pillanatok alatt telepíthető a telekre kiszállított konténerház.

 

A funkció csak rajtunk múlik!

 

Annak ellenére, hogy még mindig sokan asszociálnak a nyaralásra, ha azt hallják, hogy mobilház, a mai modellek már minden igényt kielégítenek. A négy évszakos épületekben modern alumínium nyílászárók vannak, dupla üvegezéssel, míg a falakba a legújabb PIR hőszigetelés kerül. Ezek együttesen képesek garantálni, hogy a beltér pillanatok alatt felmelegíthető, illetve lehűthető legyen, és a kialakított hőmérséklet hosszú időn keresztül meg is tudjon maradni a falakon belül.

 

Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik a mobilházakat akár állandó lakhatásra is. Az önálló életet kezdeni vágyó fiatalok tökéletes első otthonai lehetnek, de használhatjuk vendégháznak vagy hétvégi házként is. Nagyszerű ötlet kiállítóteremnek, üzlethelyiségnek vagy akár irodának is.

 

A döntés kizárólag a miénk, a lehetőség azonban benne van minden konténerházban, hogy gyorsan, kedvező áron és bosszankodás nélkül létesítsünk képükben egy új ingatlant a magunk számára.