Az Infineon kitart korábbi előrejelzése mellett

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 12. 09:23
A félvezetőgyártó Infineon - riválisai lefelé módosított eredmény-előrejelzései ellenére is - kitart korábbi eredménybecslései mellett, mivel úgy véli, hogy a memóriachipek piacán a szeptember 30-án végződő 2000/2001-es üzleti év második felében emelkedés mutatkozik.
Az Infineon úgy véli, hogy a jelenlegi gyenge kereslet normalizálódik, a mostani negyedévben azonban még a memóriachipek áresése és a gyenge mobilpiac hatása érezhető az üzletmenetben. Ugyanakkor az Infineonnak más a kínálati struktúrája, mint például az Intelnek amely éppen most adott ki igen borús - az első negyedévi bevételek 25 százalékos csökkenését valószínűsítő - profitfigyelmeztetést.

Az Infineon az év egészére, illetve ez egyes negyedévekre nem adott ki prognózist, mert az Intelhez hasonlóan azt állítja, hogy ez a változékony memóriachip-piac alakulását figyelve aligha lehetséges. Januárban az Infineon elnöke csupán annyit közölt, hogy a memóriachipek iránti kereslet a folyó negyedévben gyengébb lesz, mint azt néhány hónappal korábban várták. Tekintettel azonban az ügyfelek gyorsan apadó készletállományára, azzal számolnak, hogy a harmadik és negyedik negyedévben normalizálódik a piaci helyzet.