Lakóközösségek netportálokkal

FeriMesz , 2001. március 25. 21:00
A németországi városok és községek új, közös weboldallal rendelkeznek. Pontosan a CeBIT időtartamára készült el a DeutschlandDirekt.
A http://www.deutschlandDirekt.de oldalon folyamatosan megjelennek majd az egyes települések online-képviseletei. A Brémához és Nürnberghez hasonló városok máris átfogó weboldallal rendelkeznek. Az egyes városok weboldalai nemcsak linkekkel kapcsolódnak egymáshoz, hanem egységes rendszert is alkotnak.

A felhasználók a neten értesülhetnek a legközelebbi polgármesteri fogadóóra időpontjáról, a hivatalok nyitvatartási idejéről, új útlevél elkészítésének áráról. Ez azonban még nem minden: nemcsak egy városra jellemző információkat lehet megtudni. Összehasonlíthatjuk az egyes városokban érvényes hivatali ügyintézési díjakat, a telekárakat, stb. Cégeknek, építkezni szándékozóknak segítségére lehetnek ezek az információk.

Az igazán virtuális önkormányzathoz vezető út nagy akadályát képezik az elektronikus aláírás körüli nehézségek. A digitális aláírás lehetővé tenné, hogy az otthoni PC-ről töltsük ki az egyes űrlapokat, és azokat alá is írhassuk. A DeutschlandDirekt magánszemélyek számára ingyenes, csak a résztvevő helységek tartoznak tagsági díjjal.