Az USi a CRI-n keresztül terjeszkedik Európában

, 2001. április 5. 17:37
A CityReach International (CRI), az üzleti internethez szükséges infrastruktúra és menedzselt szolgáltatások európai piacvezetője megállapodást írt alá a USinternetworkinggel (USi-jal), a legnagyobb egyesült államokbeli alkalmazásszolgáltatóval (ASP-vel). A tengerentúli cég a CRI dublini létesítményét választotta európai terjeszkedésének főhadiszállásául.
Az e-commerce és egyéb üzleti szoftverek szolgáltatásával foglalkozó USinternetworking cég az Egyesült Államok piacvezető ASP-je. A társaság iMAP szolgáltatásportfóliója a vezető üzleti szoftverekből (Microsoft, Oracle, Siebel, Lawson stb.) épül fel. A cég havi átalánydíj ellenében a legkorszerűbb, az egész világra kiterjedő adatközpont-hálózatán keresztül biztosítja folyamatosan a szolgáltatást felhasználóinak. A USi ezen kívül alkalmazáshosting (AppHost) szolgáltatást is kínál ügyfeleinek, az internetes üzleti megoldásokban érdekelt vállalkozásoknak, szoftvercégeknek, rendszerintegrátoroknak, virtuális piactereket üzemeltető társaságoknak.

A szerződés aláírásakor a cég vezetői hangsúlyozták, hogy a CityReach létesítményeinek biztonsága, megbízhatósága, skálázhatósága és a szolgáltatásainak magas színvonala lehetővé teszi a USi számára a gyors terjeszkedést Európában is.

Mint ismeretes, a CityReach International az üzleti internet számára egész Európát átfogó menedzselt infrastruktúra-platform létrehozásán dolgozik. Eddig hét nagy biztonságú adatátviteli központot adtak át a kontinens nagyvárosaiban. E létesítmények összes alapterülete mintegy hetvenezer négyzetméter. A sorban harmadikként tavaly decemberben nyitották meg a több mint 8000 négyzetméteres budapesti központjukat.

A cég gyors terjeszkedéséhez vezető pénzintézetek (az Investcorp, a Battery Ventures, a JPMorgan Partners, a M/C Venture Partners, a Morgan Grenfell Private Equity és a Vulcan Ventures) biztosítják a pénzügyi hátteret. Eddig az elmúlt napokbeli mintegy 40 milliós tőkeemeléssel együtt 389 millió eurót fektettek a vállalkozásba.