Kifizetődő romantika

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 10. 07:22
A globális kockázati tőkebefektető Advent International 12 millió dollárt fektetett be a Zone Vision nevű társaságba, amely Magyarországon a Romantica, a Reality és a Le Cinema csatornákat működteti, ügyfelei közé tartozik az összes nagy kábelszolgáltató cég - jelentette be Tóth Zoltán, az Advent magyarországi képviselője.
Tóth Zoltán elmondta: a Romantica, a Reality és a Le Cinema csatornák éves bevétele meghaladja az egymillió dollárt, és a Zone Vision a közeljövőben új csatornák beindítását is tervezi Magyarországon.

A Zone Vision három kontinensen sugározza saját adásait, a közeljövőben megkezdi tevékenységét Dél-Amerikában is. A Zone Vision nyolc csatornával és 25 millió előfizetővel rendelkezik. A társaság 1991-ben alakult és kezdte működését, majd erőteljes fejlődését az egész kontinensre kiterjesztette.

Az Advent 12 millió dolláros befektetésével a Zone Visionba eddig beruházott összegek értéke eléri a 100 millió dollárt, a megemelt tőkével új csatornákat indíthat és új piacokon vezetheti be termékeit - közölte az Advent magyarországi képviselője.

Az Advent International több befektetést eszközölt a műsorszóró szektorban, így a lengyel előfizetéses üzleti televízióban, az aEntertainment, amelynek részvényeit 1997-ben vezették be a technológiai részvényeket forgalmazó NASDAQ New York-i tőzsdére, a társaságot 1999-ben a UPC megvásárolta. Az Advent a Primacom német üzleti kábeltelevízióban és a Scandinavian Broadcasting Systems-be (SBS) is befektetett. Mindkét tévétársaság részvényeit forgalmazzák a NASDAQ-on - derül ki az Advent közleményéből.