A Nintendo nem támogatja az online játékot

Tóth Kristóf, 2001. május 31. 22:09
A Nintendo új GameCube játékkonzolját óriási figyelem övezte a nemrégiben megrendezett Los Angeles-i E3 kiállításon. Amennyiben ez nem történt volna meg, elképzelhető, hogy a társaság vezetője az egész projektet leállította volna.
Hiroshi Yamauchi korábban azt nyilatkozta, ha az E3 kiállításon nem lesz megfelelő érdeklődés tapasztalható a GameCube játékkonzol iránt, elképzelhető, hogy leállítja az egész projektet. Nos, Yamauchinak igazán semmi oka az aggodalomra, hiszen a GameCube iránt rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott a kiállításon.

A Nintendo vezetője a napokban egy japán napilapnak adott interjút, amelyet a C&VG magazin lefordított angolra. A vezető első közlendője az bevezető kérdésre természetesen az volt, hogy minden a legnagyobb rendben halad a tervezett megjelenési időpont betartásához. A következő kérdés arra próbált fényt deríteni, hogy Yamauchi vajon aggódik-e a Microsoft Xbox konzolja miatt, mivel a GameCube hardvere gyengébb a konkurenciánál. "Az Xbox beépített merevlemezes meghajtóval rendelkezik, és leginkább egy kibővített PC-nek nevezhető. A Microsoft csak a nagy teljesítményre figyel, de a játékokat szoftverrel játsszák" - mondta Yamagotchi.

"A Nintendo konzol egy játékszer. Jelenleg ez a legjobb gép azok számára, akik játszani szeretnének, és teljesen különbözik a Microsoft konzoljától. Ez olyan, mintha egy szumó birkózót hasonlítanál egy profi birkózóhoz - teljesen más szabályok szerint játszanak. A Microsoft valójában nem is számít a konkurensünknek." A Nintendo-vezető hosszasan taglalta az Xbox magas árát is, amely mintegy 100 dollárral lesz több, mint amennyibe a GameCube kerül majd.

Mivel Yamagochi egyértelműen hazabeszélt minden szavával, az interjút készítő újságíró megpróbált témát váltani, és az online játékokról kérdezte a vezetőt. "Az internetes játékok manapság kizárólag a hardcore játékosokat vonzzák. Nem hiszem, hogy az átlagfelhasználót érdekli a dolog, és ugyancsak nem hiszem azt sem, hogy az online játékok kifizetődővé válnának" - fejtette ki Yamagochi. "Ameddig a piac bizonyítottan nem lesz nyereséges, addig a Nintendo kimarad az online játékokból."

Bár online játék nem lesz játszható a GameCube-bal, a Nintendo játékkonzolja bizonyos játékok esetében osztott képernyőn akár négy játékost is elszórakoztathat majd.