A nyerő lapra tettek Vegasban

Guttray László Guttray László, 2001. június 18. 21:45
Hétfőn reggel nyolckor Jeanette Horan alelnök és Al Zollar, a Lotus elnöke nyitotta meg a csoportmunka-szoftverek terén élenjáró cég fejlesztőinek konferenciáját Las Vegasban. A több mint ezer résztvevő számos kellemes meglepetést hallhatott első kézből, többek között azt, hogy az interneten már elérhető a legújabb, a web-szolgáltatások egyszerű és gyors menedzselését biztosító Lotus Web Services Enablement Kit (www.alphaworks.ibm.com).
A Notes és Domino - egyelőre Rnext kódnévvel jelzett - új verzióit is részletesen bemutatják a fejlesztőknek, így nemsokára a felhasználók is élvezhetik majd az új szolgáltatásokat. A változások közös nevezője, hogy a februárban bejelentett K-station (Kwowledge Station) funkciói egyre inkább megjelennek mind a kliens- mind pedig a szerveroldalon, így a vállalati tudás egyre sokrétűbb megosztására nyílik lehetőség.

A 7o előadás mellett kiállítás és labor-jellegű bemutatók is színesítik a DevCon programját, külön csoport ismerteti a Lotus Workflow 3.0 verziójának újdonságait, illetve a Sametime es a QuickPlace jellemzőit. Mivel a Lotus az adatok mobil elérhetőségét biztosító megoldások terén mindig is élen járt, természetesen a vegasi prezentációk között is helyet kap a Sametime Everyplace és a Domino Everyplace bemutatása, ezekkel a megoldásokkal gyakorlatilag minden mobil eszközről elérhetők a központi adatok, ennek bizonyítására Craig Smelser fejlesztési igazgató a Nokia vadonatúj 9210-es kommunikátorával hívott le adatokat Lotus központi adatbázisából.