T-Online: erotikus tartalomszolgáltató?

Tóth Kristóf, 2001. július 6. 07:38
Nemrég hírt adtunk arról, hogy Németország harmadik legnagyobb internetszolgáltatója pornóportált fog indítani, és most a T-Online International is, Európa legnagyobb inernetszolgáltatója, bevételeinek növelése, illetve a nyereségesség elérése érdekében fontolóra vette, hogy a jövőben erotikus tartalmat fog szolgáltatni oldalain.
"Az erotikával pénzt lehet keresni. Ez egy nagyon jövedelmező termék, és közelebbről is meg fogjuk vizsgálni" - nyilatkozta Thomas Holtrop, a német internetszolgáltató ügyvezető igazgatója. Holtrop nyilatkozata még Németországban is címlapsztorikat szült, pedig az ottani társadalom sokkal nyitottabb a meztelenségre, mint például az egyesült államokbeli. A Bild című német bulvárlap például szinte minden nap közöl címlapfotókat fiatal hölgyekről a meztelenség különböző fázisaiban.

A T-Online a Németországban korábban telefonos szolgáltatások monopóliumával rendelkező Deutsche Telekom leányvállalata, és a befektetők részéről egyre nagyobb a nyomás, hiszen ők minél hamarabb szeretnének nyereséget látni. A T-Online-részvények ára már lassan egy éve folyamatosan nagyon alacsonyan van. Jasmine Borhan, a társaság vállalati kommunikációval foglalkozó részlegének vezetője, megerősítette, hogy a T-Online keresi a lehetőségeket az erotikus tartalom szolgáltatására.

Elmondása szerint az erotika az egyetlen dolog, amit a webes tartalomszolgáltatók folyamatosan el tudnak adni. Ő azt állítja, hogy Holtrop nyilatkozata néhol túlzásokba esett. "Még nem hoztunk semmiféle döntést. Még mindig a kutatás fázisában vagyunk" - mondta Borhan. Az Egyesült Államokban a Yahoo! internetes óriásportál szintén a bevételek növelése érdekében bejelentette, hogy szexvideókat fog árusítani, azonban a nyilvánosság nagymértékű felháborodását követően lemondott terveiről.

A tartalomszolgáltatásért történő díjfizetéssel kapcsolatban Holtrop a Newsbytesnak elmondta, hogy a T-Online internetszolgáltatóból át fog alakulni internetes médiatársasággá. Ez irányba az első lépéseket állítása szerint év végén fogják megtenni, amikor egy új honlapon olyan tartalom is lesz, amiért már fizetni kell.