Ericsson-EDS megállapodás vállalati mobilszolgáltatásokról

, 2001. július 12. 12:47
A megállapodás szerint az EDS megvásárolja az Ericsson különböző mobil eszközeit, illetve szoftvereit és integrálja azokat vállalati megrendelők részére szánt megoldásaiba és szolgáltatásaiba. A vezeték nélküli készülékek felhasználói Smartphone telefonjaikról elérhetik majd e-mailjeiket.
Az EDS megvásárolja és integrálja az olyan szoftvermegoldásokat, mint például az Ericsson Virtuális Iroda (EVO) szoftver, amely lehetővé teszi, hogy mobilkészülékek használói hozzáférjenek a vállalati LAN-alapú rendszerekhez, mint például az e-mail, a határidőnapló, a címlista és az intranet.

Ezen felül az Ericsson bekerül az EDS által előnyben részesített, az Internet Protokollt és a hangátviteli képességeket egyesítő, azaz konvergens technológiákat alkalmazó mobilkészülékeket kínáló szállítók körébe. Ezen készülékek közé tartozik az Ericsson R380 Smartphone – a mobiltelefon, amely digitális személyi asszisztensként is funkcionál – és a Bluetooth technológiát alkalmazó legújabb Ericsson készülékek, amelyek vezeték nélküli “személyes övezetet” biztosító hálózatkezelést kínálnak. Az EDS értékesítési és szállítási csapatokat tanít be az Ericsson legújabb konvergens technológiáira alapuló megoldások nyújtására.