Autóba szerelhető CD/MP3-lejátszó a Panasonictól

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 23. 11:33
A Panasonic bejelentette első, autóba szerelhető, CD/MP3-lejátszóval integrált rádióvevő készülékét. A Panasonic képviselői szerint a CQ-DP171U típusjelzésű újdonság egy kiváló minőségű AM/FM rádió, egy CD-lejátszó és egy MP3 lejátszó minden előnyével rendelkezik.
A Panasonic újdonsága egyébként egyaránt képes a boltban vásárolt audio CD-k, valamint a házilag megírt CD-R, illetve újraírható CD-RW lemezek olvasására is. A MOS-FET áramkörrel és a Panasonic egychipes LSI-jével ellátott lejátszó 4 x 45 wattos teljesítménnyel rendelkezik, és a cég ígérete szerint a hangminősége még a legvájtabb fülű zenekedvelők igényeit is kielégíti majd. A Panasonic CQ-DP171U a cég jelenlegi tervei szerint valamikor szeptember folyamán jelenik majd a kiskereskedelemben, ajánlott végfelhasználói ára pedig 299,99 dollár (~90e Ft) lesz.

"A Panasonic CQ-DP171U segítségével az autósok szinte bármilyen formában tárolt zenei felvételeket hallgathatnak majd menet közben, hiszen a lejátszó képes a gyárilag készített, és az otthoni körülmények között égetett CD-k olvasására, ezenkívül pedig nemcsak a normál audio CD-k, hanem az MP3 fájlokkal teli CD-k lejátszására is képes. Az MP3 formátum rendkívül nagy adatsűrűséget biztosít, így ezentúl már az autósok is magukkal vihetik majd utazásaikra akár az egész zenei gyűjteményük MP3 formátumban konvertált változatát. Éppen emiatt a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő CD-váltókat lényegében el is lehet felejteni, hiszen a CQ-DP171U az MP3 támogatás révén olyan, mint egy műszerfalba szerelhető CD-váltó" - nyilatkozta Rob Lopez, a Panasonic gépjárműaudió részlegének egyik termékmenedzsere.

A Panasonic CQ-DP171U az ígéretek szerint megbirkózik még a legkacifántosabb MP3 CD könyvtárszerkezetekkel is, nagyméretű LCD kijelzőjén keresztül pedig leolvasható lesz minden, az MP3 formátumban tárolható adat is. A CQ-DP171U természetesen a tolvajok lopási kedvét csökkenteni képes levehető előlappal, infravörös távirányítóval, és rendkívül fejlett rezgéscsillapító mechanizmussal is el lesz látva. Az újdonság egyébként képes a CD-váltók kezelésére is, tehát akik nem minden esetben favorizálják az MP3 formátumot, azok bármikor nyugodtan betárazhatják majd jó öreg CD-váltójukat is.