Az Antenna Hungária vételi jogot szerzett Vodafone-részvényekre

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 12. 08:34
Az Antenna Hungária Rt. opciós megállapodást kötött 5 millió 659 ezer 500 darab Vodafone részvény megvásárlására - közölte a műsorszóró társaság a Magyar Tőkepiacban csütörtökön.
A V.R.A.M. Távközlési Rt. (Vodafone) október 9-i közgyűlése zártkörű tőkeemelésről döntött, amelyben a társaság jelenlegi részvényesei - köztük az Antenna Hungária - vehetnek részt.

A kibocsátandó, összesen 18 millió 865 ezer darab, egyenként 500 forint névértékű, C sorozatú elsőbbségi részvény jegyzési árfolyama 1.348,50 forint.

A tőkeemeléssel a Vodafone jelenlegi 20 milliárd 922 millió 501 ezer forintos jegyzett tőkéje 30 milliárd 355 millió 1 ezer forintra nő.

Az Antenna Hungária Rt. - amely jelenleg a V.R.A.M. Távközlési Rt. részvényeinek 30 százalékát, és az egy B sorozatú szavazatelsőbbségi részvényt birtokolja - úgy döntött, hogy nem vesz részt a tőkeemelésben.

Az Antenna Hungáriára eső részt a Vodafone International Holdings B. V. jegyezte le. A részvényesek közti megállapodás, továbbá a Vodafone Internationallal kötött opciós szerződés értelmében az Antenna Hungária Rt.-nek jogában áll megvásárolni a fenti számú elsőbbségi részvényt, vagy azok egy részét az opciós áron, amely a jegyzési árhoz képest a felek által elfogadott prémiumot tartalmaz.

A vételi jog legkésőbb 2002. október 9-én jár le.

A közgyűlés határozata értelmében minden egyes új kibocsátású C sorozatú elsőbbségi részvényt legkésőbb 2002. október 10-én, vagy az opciós szerződés korábbi időpontban történő megszűnése esetén, automatikusan egy törzsrészvénnyé alakítanak át.

Az Antenna Hungária Rt. szavazati joga a Vodafone-ban a fenti időpontig változatlan marad.