Eltelt a karácsony Kiwwi nélkül

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 26. 16:54
Bár a jelek szerint nem függ össze az anyavállalat csődvédelemkérésével, de tény, hogy egy hete nem működik a magyar Kiwwi szervere; azok, akik az ingyenes szolgáltató ingyenes postafiókjaiba várták karácsonyi képeslapjaikat, ezúttal köszöntő nélkül maradtak.
A magyar Kiwwi-felhasználók közt vannak olyanok, akik a karácsonyi üdvözletnél fontosabb célokra is használják a Kiwwi freemail-rendszerét, szerkesztőségünknél például egy Malév-pilóta érdeklődött, aki itt kapná meg a diszpozícióját, hogy mikor kell repülnie, de mert rossz a szerver, battyoghat ki Ferihegyre, hogy információt szerezzen... Információt a Kiwwitől még a Malévnél is nehezebb szerezni, mert minden ügyeleti telefon csak ígéri a kapcsolást, ám ezt órák elteltével sem teszi.

Az Euroastra főszerkesztőjének, Pósvári Sándornak ugyan sikerült még az ünnepek előtt telefonon elcsípni a Kiwwi ügyvezetőjét, de ő sem mondott semmi érdemlegeset, csak cáfolta, hogy összefüggés lenne a Magyarországon bekövetkezett műszaki hiba és az osztrák gazdasági probléma között. Ezt az állítást megerősíteni látszik, hogy az osztrák weboldalról a cseh és a szlovákiai szolgáltató egy kattintással betölthető, a baj tehát nem általános.

Sajnos a magyar weboldal onnan sem kapcsolható, és mivel az osztrák oldalon sem olvasható egy árva sor sem se a karácsony előtti csődvédelemkérésről, se a meglehetősen hosszan tartó magyar zavarról, nehéz elfogadni a szolgáltató jelszavát: "The Telecom-company that responds to you..." Ez a telekomcég most épp NEM felel Önnek!