Kulcsr@kész SAP: a kicsiknek, hogy felnőjenek

, 2002. február 5. 12:42
Az SAP Hungary Kft. a kis- és középvállalatok számára fejlesztette ki új termékét, a Kulcsr@kész SAP rendszert. A termék megalkotásakor az SAP több mint 20 000 installációja szolgáltatott kellő tapasztalati hátteret.
A folyamatok feltérképezésére és újraszervezésére fordított idő és költség jelentősen csökken azáltal, hogy az általános igények alapján előzetesen megtörtént a rendszerbeállítás. Ez egyben azt is jelenti, hogy az SAP R/3 rendszer egy újabb vállalati kör számára is elérhetővé válik.

A Kulcsr@kész SAP azoknak a kis- és középméretű termelő- vagy kereskedővállalkozásoknak készült, amelyek termelési vagy értékesítési folyamataik elvégzéséhez biztonságos vállalatirányítási rendszert igényelnek. Szolgáltatásainak középpontjában a Pénzügy-számvitel, a Controlling, az Eszközgazdálkodás, az Anyaggazdálkodás, a Szervizmenedzsment és az Értékesítés modul, valamint egy internetes áruház áll.

A Kulcsr@kész SAP mint termék

A Kulcsr@kész SAP az előre konfigurált SAP R/3-ból, bevezetési módszertanból, valamint részletes dokumentációból áll. Az előre konfigurált rendszer azt jelenti, hogy az SAP R/3 rengeteg lehetősége közül a forgalmazó előre kiemelte azokat a modulokat és opciókat, amelyekkel a rendszer a kis- és középvállalkozások folyamatait ki tudja szolgálni.

Ezzel az előre konfigurálással csökken a bevezetés költsége, ugyanakkor a felhasználó nincs korlátozva az SAP által nyújtott szolgáltatások teljes tárházának kiaknázásában. Ugyanis az SAP R/3 öszszes komponensét megkapja, igényei és erőforrásai függvényében azokat bármikor aktivizálhatja. Az egyes komponensek paraméterezésével az adott alkalmazást az egyes vállalatoknál tovább lehet finomítani.

Milyen kérdésekkel találkozik egy vezető?

Nézzük sorjában! Nyereségesek vagy veszteségesek vagyunk-e? Lesz-e pénzünk a jövő héten, vagy sem? Kik a legjobb vevőink? Kitől érdemes venni, kik a leginkább megfelelő beszállítóink? Kik a vetélytársaink, és mely termékekkel? Rendben vannak-e a bevallásaink? Melyek a legnyereségesebb termékeink? Miért nem tudjuk vevőink megrendeléseit fogadni az interneten?

A Kulcsr@kész SAP használatával ezekre a kérdésekre megszületnek a válaszok. A kis- és középvállalatok igényeit teljes mértékben kiszolgáló rendszer tartalmazza a főkönyvi, számviteli, kontrolling-, eszközkönyvelési, értékesítési, beszerzési, készletvezetési és szervizmenedzsment-funkciókat. Ez a megoldás azoknak a cégeknek nyújt segítséget, amelyeknek a gyártási, értékesítési folyamatai, de még inkább a jövőre vonatkozó tervei szükségessé teszik egy világszínvonalú vállalatirányítási rendszer alkalmazását.

Felkészülés a jövőre

A Kulcsr@kész SAP megoldást nyújt az internet lehetőségeinek kihasználására. A felhasználó termékkatalógusait megjelenítheti az interneten, és ügyfeleivel gyors, közvetlen kapcsolatot tarthat fenn. Nincs szükség újabb adatrögzítésre vagy adatátvitelre, a vevők követhetik saját rendeléseiket, figyelhetik azok teljesítésének ütemét.

A Kulcsr@kész SAP az SAP R/3 vállalatirányítási szoftveren alapul. Ennek köszönhetően az SAP R/3 verziójában megjelenő újabb és újabb megoldások a felhasználó meglévő rendszeréhez is integrálhatók, csakúgy, mint az SAP új dimenziós termékei, pl. az adattárház (BW), a CRM vagy az internetes beszerzés funkciója.