MasterCard- Europay: online biztonsági szabvány

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 14. 13:09
A MasterCard International és a Europay International bejelentették, hogy új megoldásokat vezettek be az elektronikus és mobil kereskedelmi tranzakciók biztonságának növelése, és az online kereskedők fizetési garanciájának kiterjesztése terén.
A Universal Cardholder Authentication Field használatával, a MasterCard Tagbankjai ezentúl egységes megoldást kínálhatnak az EMV (Europay/MasterCard/Visa) intelligenskártya kártyabirtokosok hitelesítésére. A UCAF nevű szabvány egy világszerte elfogadott módszer, amely az interakció létrejöttének helyén, minden csatornán keresztül – ideértve az internetet és a mobil eszközöket - összegyűjti a kártyabirtokost hitelesítő adatokat. Az EMV intelligens kártya, UCAF kombináció különösen azokon a területeken használható, ahol az intelligens kártyákat már széles körben bocsátják ki, és igény van a nem személyes környezetben történt biztonságos hitelesítésre. Európában például a MasterCard jelenleg 90 EMV chip átállási projektet támogat.

A UCAF feladata, hogy a kibocsátók és a kártyabirtokosok által létrehozott hitelesítő adatokat bemutassa, összegyűjtse és továbbítsa, és ily módon garantálja az online kereskedőknek szánt kifizetéseket. Amikor az információ eljut a kereskedőhöz, fizetési meghatalmazás kérelem formájában tovább kerül a kibocsátóhoz, és nyilvánvaló bizonyítékul szolgál arra, hogy a számlatulajdonos indította el a tranzakciót. A UCAF teljes mértékig támogatja a MasterCard és Maestro hitel és betéti tranzakciókat, és biztonságossá teszi a betéti kártyák használatát az interneten. Így teszi lehetővé, hogy olyan országok kereskedőit is bevonják az országok közötti tranzakciókba, ahol a betéti számlák dominálnak.

Egyedülálló fejlesztéseket indított el a MasterCard Európában. Ilyen például az első EMV intelligens kártya és kártyaolvasó kombinációja, amely a UCAF útvonalát használja. A virtuális világkereskedelem biztosítására a MasterCard létrehozott egy globális szabványt a UCAF és az EMV kombinációjának használatára. Amikor a PC leolvassa az EMV intelligens kártyát, akkor az intelligens kártya egyrészt hitelesíti a kártyabirtokost a tranzakció ideje alatt, másrészt létrehozza a legfontosabb tranzakciós adatrészekre vonatkozó kódolt aláírást és így zárja be az azonosítási kört.