Prezentációvezérlő és optikai egér egyben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 21. 15:56
A Logitech cég számos újdonsággal jelentkezett a hannoveri CeBIT kiállításon. A Cordless Presenter egy Bluetooth technológiát használó "prezentációvezérlő és optikai egér egyben"; a Cordless TrackMan Optical új formatervezésű tagja a cég trackball termékcsaládjának; a KeyCase kéziszámítógépekhez készült védőtok és billentyűzet; a TypeAway összehajtható alumíniumbillentyűzet; Z-560 pedig a Lucasfilm THX multimédia-termék minősítését elnyert hangszóró.
A Logitech Cordless Presenter nevű új terméke egy Bluetooth vezeték nélküli technológiát használó kézieszköz, mely prezentációk távirányításában segít, legfeljebb 10 méteres távolságból; egy kapcsoló átbillentésével vezeték nélküli optikai egérré alakítható. A Cordless Presenter egy vezeték nélküli mini USB vevővel is kiegészíthető. Az eszközbe építve található még egy lézeres mutatópálca, mellyel a vetített képek részletei könnyen kihangsúlyozhatók egy bemutató során. A Cordless Presenter áprilistól lesz kapható.

A kék színű s kézbe simuló, ívelt formatervezésű eszköz mind jobb-, mind pedig balkezesek által könnyen használható. A Cordless Presenter egyszerű navigációt biztosít a Microsoft PowerPoint bemutatók során, mivel nagy és könnyen elérhető "tovább" és "vissza" gombok vannak rajta. A termékhez járó Logitech MouseWare szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó a gombokhoz egér- és prezentációs módban is más-más funkciókat rendeljen. Egy beépített LED jelzi a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat létezését, és tájékoztat az elem várható élettartamáról is. Egér üzemmódban két gördítőgomb segíti még a dokumentumokon belüli függőleges navigációt.

A Cordless Presenter vevő része a számítógéphez egy USB porton át csatlakozik, és kompatibilis a Windows 98, 2000, ME és XP operációs rendszerekkel. A Cordless Presenter a Bluetooth Human Interface Device (HID) .95-ös profilját használja, és minden ugyanilyen HID profilt használó eszközzel kompatibilis. Az USB vevőegység hídként szolgál olyan notebookgépeknél, melyek nem ismerik a .95-ös HID profilt. A termékhez ötéves részleges garancia jár.