"Kettő az egyben" védőtok és billentyűzet kéziszámítógépekhez

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 21. 16:38
A Logitech összehajtható billentyűzete rendkívüli kényelmet biztosít az adatbevitel során a Palm kéziszámítógépek tulajdonosainak. Az iparágban elsőként a Logitech KeyCase használja az ElekTex technológiát, egy erős elektronikus szövetanyagot. Ezáltal olyan kicsi és rugalmas billentyűzetet sikerült készíteni, ami használaton kívüli időben könnyen a számítógép köré csavarható, így védve azt az utazás viszontagságaitól.
A KeyCase felhasználói számára teljesen feleslegessé teszi a toll kézben tartását, mivel minden képernyőgomb kiválasztásához valódi gombokat rendel a billentyűzeten, extra gombokkal segíti a gyakran használt programok és funkciók villámgyors elérését, valamint szövegrészek egyszerű másolását, kivágását és beillesztését is.

Egy nyomásérzékeny gördítőgomb könnyíti meg a navigációt a menükben és a nagyobb dokumentumokon belül. A billentyűzet egy SmartMotion bölcső segítségével bármikor képes adatok fogadására. Mivel a számítógép mindig rögzítve van, a bölcső annak egyszerű felbillentésével gépelési helyzetbe hozható, és a rendszer az adatfogadásra máris készen áll. Amerikai angol, francia és német billentyűzetkiosztásokkal a KeyCase április elejétől kerül forgalomba.

"Ez egy egyedülálló termék" - mondta Denis Pavillard marketingigazgató. "Az erős, vízálló textilborítás megvédi a kéziszámítógépet utazás közben, majd amikor szükség van rá, a borítás kinyílik, és egy szövetbillentyűzetté változik, mellyel az ember a legtöbbet hozhatja ki számítógépéből."

A Logitech KeyCase billentyűzet kompatibilis a Palm m125, Palm m130, Palm m500, Palm m505, Palm m515 és Palm i705 gépeken futtatott Palm OS 4.1-es és a Palm OS 4.0-s verzióival. A kéziszámítógép konfigurációjához szükséges programok futnak Microsoft Windows NT, Windows 95, 98, ME, 2000 és XP alatt. A szoftver kompatibilis még a Macintosh operációs rendszerével is. A billentyűzethez járó programcsomag a Palm OS alapú WordSmith szövegszerkesztő szoftver ingyenes próbaverzióját is tartalmazza.